søndag, november 24, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Astro C40 TR controller

Test: Astro C40 TR controller

Du kan nu endelig supplere din Dualshock 4 controller med et værdigt alternativ. Astro C40 TR controlleren er både trådløs og kablet, men byder på en del mere fleksibilitet end den almindelige controller, som følger med din PlayStation. Vi ser nærmere på Astros bud i denne test.

Hvad er der i æsken?

Astro har valgt trods højere omkostning at bibeholde at det skal være fedt at unboxe nyt udstyr, hvilket så også er tilfældet med Astro C40 TR controlleren, som har en æske, der splittes ad. I denne finder man så et hårdt etui, hvori man finder alle sine nye ejendele i form af controller med påmonterede analoge sticks og caps, D-pad og knapper. Derudover har man i etuiet et 2 meter langt USB kabel, specialskruetrækker, to stik i almindelig størrelse, en større med buet top og en større stik med konkav top. Dertil er der også en USB-modtager og naturligvis det obligatoriske papir. Indholdet er ret spækket.

Design

For dem der virkelig går op i gaming på deres konsol, så er det ofte sådan at den medfølgende controller bare ikke er nok. Denne er nemlig oftest bygget med nogle kompromiser for at holde kosten nede og i ét design, som passer de fleste.

Derfor kommer Astro C40 TR ind i billedet. TR forkortelsen i navnet står nemlig også for Tournament Ready, idet designet er bygget til dem, der enten ønsker at gå den professionelle vej eller simpelthen bare ønsker at løfte deres game op på et højere niveau.

Astro C40 TR må man sige har en fin størrelse. Om man kan lide det er naturligvis både en smagssag og afhænger også af størrelsen på dine hænder. Det er muligt med den medfølgende skruetrækker at skille controllerens top ad og skifte positionen på piltasterne (D-pad) og den analoge stik. Det lyder som en proces, men er faktisk så lige til at jeg sagtens kan gøre det på under to minutter efter bare lidt træning. Så hvad enten man foretrækker Xbox layout eller PlayStation har man altså her mulighed for at vælge.

Det fede er at efter samling føles Astro C40 TR controlleren slet ikke skrøbelig eller vaklende. Det hele føles ret robust og præcist. Selv tasterne føles meget lineære og præcise. Man skal dog også bide mærke i at Astro C40 TR controlleren vejer en smule mere end man måske er vant til med sin DualShock 4 controller – 310 gram vs 190 gram. Af sammenligningsmæssige årsager kan man se på nedenstående billede med Astro C40 TR i front og dernæst DualShock 4, Razer Raiju og SteelSeries Sratus Duo.

Ved siden af porten for microUSB kablet har man to knapper. Den ene værende til skift mellem kabel og trådløs forbindelse, mens den anden er til at skifte mellem de to indbyggede profiler, som controlleren kan have gemt i sin interne hukommelse. Af samme rødlige farve har man på undersiden af controlleren to slidere. Disse har dog til opgave at enten lade skydeknapperne R2 og L2 (standard) have en lang eller kort vandring. Indstillingen her er relevant i skydespil, hvor det er vigtigst bare at skyde hurtigt eller i bilspil, hvor man ønsker at have mere kontrol over, hvor meget man trykker ned.

På det tidspunkt at dette review går live er vi i 2020, hvor jeg i endnu højere grad føler mig forpligtet til at slå ned på designs, der fortsat benytter microUSB fremfor USB-C. Det er nemlig også tilfældet med Astro C40 TR, som virker både trådløst og kablet. Selvom du kan bruge dine egne kabler, så skal du være opmærksom på at indgangshullet til kablet er en smule snævert og “kun” to ud af tre af mine kabler virkede og kunne komme ind i controlleren.

Det medfølgende etui til Astro C40 TR er for dem der ønsker at tage deres controller med på farten. I denne er der plads nok til alle de ting man skal have med og så er det et slags hard case, som så også beskytter din controller under transporten.

Funktionalitet

Det er værd at bemærke at du til prisen for en Astro C40 TR kan købe cirka tre almindelige controllere, så det store spørgsmål er om den er dét værd også. Det ser vi lidt nærmere på nu når vi graver os i dybden på, hvordan Astro C40 TR er at bruge.

Værdien af Astro C40 TR afhænger i virkeligheden også af hvilke spil du ønsker at spille. Hvis du ligesom jeg elsker skydespil, så er der bestemt en værdi i en controller som Astro C40 TR, som takket være de ekstra knapper på undersiden sikrer at du i højere grad kan holde dine fingre konstant på de vigtigste knapper. Forestil dig eksempelvis at du skal reloade på en almindelig controller, så er der dette splitsekund, hvor du flytter din tommelfinger fra den analoge stik og ned til knappen til reload. I dette øjeblik kan din fjende komme forbi og da professionelle arbejder med utrolige reflekser, så kan det være forskellen mellem win or lose.

I starten er det dog sådan at man kommer til at ramme de to ekstra taster i bunden af controlleren ret ofte uden at man ønsker det. Det kræver lidt tilvænning at spille med dette da man kan have tendens til at klemme om controlleren lige der hvor disse knapper er. Når man vænner sig til dem så er det eksempelvis meget rart at de er ret store i forhold til fx Razer Raiju, hvor de er relativt smalle.

Med Astro C40 TR kan du nemlig gennem en app i Windows 10 selv programmere knapperne, som du ønsker de skal mappes på controlleren. Disse bliver så gemt lokalt på controlleren, så du kan slutte den til din PlayStation og bruge de nye knapper som du ønsker dem. Du kan have to profiler på controlleren, så du kan faktisk have noget til henholdsvis skydespil og racerspil eksempelvis. Det underlige er dog at du ikke kan indstille touch-knappen på controlleren til noget. Den har sin almindelige funktionalitet på PS4, men bruger du controlleren på PC er den ikke mulig at bruge til noget som helst.

Det er som nævnt en ret stor controller. Min søn på 7 år foretrækker eksempelvis de almindelige controllere, selvom han synes at Astro C40 TR ser noget mere sej ud af den simple årsag at den er for stor for hans hænder at gribe omkring. Han føler ikke den er særlig velegnet til hans hænder. For mit eget vedkommende var det dog intet problem, men måske mine store basket-hænder ikke er sammenlignelige med alle aldersgrupper. Tværtimod så synes jeg faktisk langt mere om størrelsen og formen og især vægten end af den originale controller, som jeg ellers har svoret til i lang tid.

Værende trådløs så er batteritiden naturligvis vigtig at undersøge og teste også. Jeg kunne ikke sidde ned og game i 12 timer i streg, som Astro ellers reklamerer med at C40 TR kan klare, men sammenlagt henover et par dages gaming så er 12 timer nok ikke langt fra, hvad der kan lade sig gøre.

Konklusion

Hvis du vil løfte dit controller gaming til et helt nyt niveau, så har du med Astro C40 TR en rigtig fed mulighed for at gøre netop dét. Du skal bare være klar på at betale en premium pris for en rigtig cool controller med et justerbart design, hvor du selv vælger (næsten) hvor knapperne skal være og hvad de forskellige knapper skal gøre. Dernæst har du ekstra knapper, så du hele tiden er klar og på dupperne. Med dét lever Astro C40 TR virkelig op til Tournament delen af sit navn for controlleren er bygget til dem der vil have en konkurrencemæssig fordel og der er meget få og lettere ubetydelige ting at sætte en finger på.

Positivt

  • Modulært design
  • Trådløs og kablet mulighed
  • Kvalitet
  • Rigtig gode knapper
  • Programmerbar

Negativt

  • Pris
  • Størrelse (for nogen)
  • MicroUSB

Pris og tilgængelighed

Set til 1.490,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Du kan nu endelig supplere din Dualshock 4 controller med et værdigt alternativ. Astro C40 TR controlleren er både trådløs og kablet, men byder på en del mere fleksibilitet end den almindelige controller, som følger med din PlayStation. Vi ser nærmere på Astros bud...Test: Astro C40 TR controller