fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G502 LIGHTSPEED

Test: Logitech G502 LIGHTSPEED

Vi har fået fingrene i Logitech G502 LIGHTSPEED, som er en trådløs udgave af en af de mest populære gaming mus fra Logitech. Der er udviklet videre på det design man kender og elsker, så i virkeligheden bør der blot være tale om en trådløs version af en rigtig god mus, men lad os se om det også er sådan når vi bryder den ned i vores test her.

Hvad er der i æsken?

Der er tale om en ret kompakt kasse, som Logitech G502 LIGHTSPEED er pakket ned i og indholdet består så af musen, den trådløse modtager, forlængerkabel med dertilhørende adapter til modtageren som også agerer som ladekabel, æske til vægte med seks vægte i alt og naturligvis en brugermanual.

Design

Logitech G502 LIGHTSPEED hører egentlig til den designperiode, hvor Logitechs gaming produkter var en smule kantede og futuristiske i designet. Generelt set er de gået bort fra denne form, men det er altså ikke tilfældet med G502 serien som i øvrigt er kommet i forskellige afskygninger, hvoraf vi også har testet et par stykker her på siden i forvejen.

Årsagen til at beholde dette lidt futuristiske design skyldes nok musens popularitet blandt gamere og jeg er også en af disse, der hele tiden vender retur til designet, som simpelthen ligger så godt i hånden. Formen er nemlig sådan at Logitech G502 LIGHTSPEED er både høj og tilpas bred, samtidigt med at knapperne på musen er ret nemt tilgængelige.

Dog betyder det også at mens andre produkter fra Logitech G begynder at holde et mere eller mindre moderat design, som ikke nødvendigvis skriger gaming, så er Logitech G502 LIGHTSPEED ret iøjefaldende og man er ikke i tvivl om at der er tale om et gaming produkt. Hvis man vælger at se bort fra det har man til gengæld en rigtig god form, som dog efter min vurdering gør sig bedst egnet til dem af os som spiller med palm grip og altså ligger hele hånden på musen. Jeg synes ikke den er så velegnet til claw grip eller fingertip fordi den højre knap buer nedad og det er nærmest den man holder fast om i siden når man har fingrene på i en af disse holdemetoder.

Logitech G502 LIGHTSPEED ligner sin kablede bror ret meget på overfladen især. Den store forskel er naturligvis på fronten, hvor kablet i den trådløse udgave ikke er fastmonteret, men kan monteres når man vil lade musens genopladelige batteri op. Jeg ved at kablet her er bygget til musen og teknologien er mindre vigtig, men jeg synes stadigvæk ikke man burde bruge andet end USB-C når vi er i 2019 uanset produkttype og funktionalitet.

Dertil er der dog en og ikke så uvæsentlig forskel for scroll hjulet i Logitech G502 LIGHTSPEED er nyt og anderledes. Der er heldigvis stadigvæk tale om Logitechs infinite-scroll, som aktiveres og deaktiveres ved knappen lige bag scroll hjulet. Derudover er scroll hjulet en smule mere fast end i den almindelige G502. Det kan være jeg har denne oplevelse fordi min G502 er brugt og slidt, men da de har en forskellig udseende vælger jeg at tro på at der også er en decideret forskel.

Logitech G har bibeholdt designet bevidst, men det har ikke været en just walk in the park som man siger, idet det krævede mere af designets indmad for at opretholde den samme robusthed når nu enheden var spækket med trådløs teknologi, Powerplay understøttelse og vægtsystem. Hertil har man anvendt en endoskeleton tilgang som altså trods tyndere indvendige vægge sørger for robusthed i designet så det kan holde og samtidigt ikke koste på vægten.

Der hvor Logitech G502 LIGHTSPEED dog adskiller sig mest fra G502 HERO, som må siges at være dens kablede pandant, er ved at man vender musen på hovedet. Logitech G502 LIGHTSPEED har nemlig et væsentligt anderledes design og system på undersiden. Vægtsystemet er blevet tilpasset at der nu også er gjort plads til et POWERPLAY modul i bunden af musen og har man ikke dét til at bruge med Logitech G502 LIGHTSPEED så er hulrummet udnyttet til at man kan have de to store vægte placeret heri. Man har kalkuleret med at hvis man anvender Powerplay modulet så vil denne have en højere vægt generelt så på den måde opnår man alligevel effekten. De andre fire vægte af hver 2 gram kan man så placere på forskellige leder og kanter under låget på Logitech G502 LIGHTSPEED om man vil.

Hvad angår vægt og dimension i udgangspunkt så er Logitech G502 LIGHTSPEED ikke nogen lille mus med sine 114 gram (uden isatte vægte eller kabel tilsluttet) og med en højde på 13,2 cm, dybde på 4 cm og bredde på 7,5 cm er man vel kørende. Dertil har man så vægtsystemet som man kan addere yderligere 16 gram med.

Det lidt abstrakte design, som præger Logitech G502 LIGHTSPEED, skyldes også at man har gjort rigelig plads til knapper og funktioner på musen. I alt har den 11 knapper at gøre godt med som alle kan programmeres efter behov. Nogle er nemmere at nå end andre, såsom sniper-knappen, som kræver at man har sin tommelfinger en smule længere fremme end jeg for eksempel har når jeg holder optimalt på musen, men det gør mig personligt hellere ikke noget, idet jeg ikke bruger denne sniper-knap, som ab fabrik er indstillet til at nedsætte DPI-følsomheden midlertidigt. Knapperne på Logitech G502 LIGHTSPEED føles ret robuste og præcise når man trykker på dem, så hér er alt også som det skal være.

Trods den trådløse forbindelse og et genopladeligt batteri, der selvfølgelig helst skal holde så lang tid som muligt, så er Logitech G502 LIGHTSPEED også udstyret med RGB-belysning på Logitech G logoet på ryggen af musen. Der er også lys i siden, som fortæller noget andet såsom hvilken hastighed man har aktiveret på DPI i den givne profil.

Funktionalitet

Vi skal nu se nærmere på, hvordan hverdagen med Logitech G502 LIGHTSPEED er og om den lever op til de høje forventninger navnebroren har skabt i kraft af mere end 4 millioner solgte enheder verden over. Det optimale ville naturligvis være, hvis man ikke mærkede nogen forskel fra den ene til den anden udgave og der nu blot var et kabel til forskel.

Softwaren

Først og fremmest må man afstemme med sig selv om man ønsker at tilpasse musen her efter ønsker og behov for, hvis man ønsker at lege med tildeling af knapfunktionalitet eller hastighed på sensoren, så er det gennem den nye Logitech G Hub software at dette foregår. Musen virker fint uden denne installeret, så hvis man foretrækker en “clean” setting kan man også sagtens nøjes med dét. Det er dog anbefalelsesværdigt at installere softwaren så man kan indstille musen efter eget ønske og så kan man faktisk også slette softwaren igen når man har gemt op til fem profiler på selve musen.

Logitech G Hub applikationen er moderne i designet om du kan lide det eller ej. For den type af person jeg er så er der ting jeg godt kan lide, men der også ting, som irriterer mig en smule. Eksempelvis skal man nu trække DPI-indstillinger væk fra en bjælke, hvis man vil deaktivere dem og trykke dem ind igen hvis man vil tilføje dem og der er jeg mere check-boks typen, men strukturen i designet af appen er langt mere flydende og lige til at gå til når først du har vænnet sig til det.

Du kan justere knappernes funktionalitet i form af både genveje og makroer i softwaren, således at du kan tildele én knap til at udføre adskillige ting. Dertil understøtter Logitech G502 LIGHTSPEED også G-Shift så du kan holde én knap nede for at aktivere alternative knapper på de forskellige poster og på den måde bringe antallet af knapper til op til 21 i alt. Ved aktivering af G-shift går det hurtigt nok til at jeg ikke kan mærke nogen delay i spillet, men jeg vidste ikke i hvilket spil jeg lige skulle bruge det dog. Funktionen er dog smart i tilfælde af at du synes nogle knapper er nemmere og hurtigere at nå så kan du jo sørge for at flere genveje peger de samme steder hen.

Det er også i Logitech G Hub at du indstiller belysningseffekterne, som dog i Logitech G502 LIGHTSPEED er begrænsede idet man har logoet at gøre godt med, men faktisk giver Logitech G Hub avancerede bruger lidt mulighed for ekstra tilpasning for man kan lade lyset hente sin farvesammensætning fra skærmens farver eksempelvis, således at farven på musen skifter i henhold til hvilke farver der er på skærmen.

Sensoren

Logitech G502 LIGHTSPEED anvender Logitechs egen HERO sensor med op til 16.000 DPI, som også kan indstilles helt ned til 100 DPI om man vil. Der skal man så bare bruge et skrivebords længde for at komme få centimeter på skærmen, men det bekræfter blot sensorens stabilitet og funktionalitet at det er en mulighed. I den anden ende er musen også alt for hurtig til min smag med sine 16.000 DPI, men jeg ved også at der er nogle gamere derude med exceptionel Fingerspitzgefühl, som nærmest ikke rykker mere end et par centimeter med deres mus når de spiller. De selvsamme gamere kan måske sågar mærke, hvordan vægtene i undersiden af musen er placeret afhængigt af musens vægtdistribution, men dér er jeg heller ikke, om end jeg ikke vil underkende der skulle være noget om det.

Det vigtigste spørgsmål jeg et eller andet sted satte mig for at undersøge svaret på var om jeg ville mærke Logitech G502 LIGHTSPEED på nogen måde var langsommere eller mere upræcis end den kablede version af musen. Det kunne jeg ikke konstatere skulle være tilfældet og dermed ikke sagt at det absolut ikke er tilfældet, men med mine kompetencer var der ikke noget at anspore i hverken præcision eller stabilitet ved almindelig brug, hurtige retningsskift. Musen reagerede prompte og præcist og jeg følte blot at jeg spillede på den samme mus, der nu var fri for sin ledning.

Batteritid

En af de frygtscenarier man har som gamer med trådløst udstyr er at det går ud i det helt forkerte øjeblik. Det er ikke uundgåeligt med Logitech G502 LIGHTSPEED, men musen har tre måder at hjælpe dig som gamer af med problematikken. I udgangspunktet er knappen under scroll-hjulets knap sat til at vise batteristatus når du trykker på den. Dertil kan du aktivere at musen starter en strømsparefunktion i gang når der kun er 15% tilbage af batteriet så det holder lidt længere og derudover kan du hele tiden holde øje med batteritiden i Logitech G Hub softwaren. Samtidigt kan du spille mens musen lader op også så du burde være godt dækket ind.

Derudover vil jeg næsten sige man med en batteritid på cirka 48 timer (med belysning) og op til 60 timer (uden belysning) er selv ude om at man skulle være uden strøm på denne mus. Jeg synes batteritiden er imponerende når man tager musens funktionalitet og hastighed i betragtning, men teknologien er såmænd også nået langt i netop denne sfære. Man kan også godt bruge musen mens den lader op om man vil.

Ønsker man at forblive trådløs uden at skulle bekymre sig om opladning så understøtter Logitech G502 LIGHTSPEED som nævnt tidligere Logitech Powerplay. Powerplay går ud på at har man en musemåtte med teknologien, så er der en induktionslader indbygget i musemåtten, som sørger for at musen bliver ladet op så længe den står på musemåtten og på den måde har man den trådløse frihed fuldstændigt med Logitech G502 LIGHTSPEED om man vil, men det er altså en investering i sig selv for musemåtten koster en del proportionelt med musen.

Konklusion

For dem der kan leve med trådløse forbindelse i forbindelse med deres gaming er der nu et alternativ til en af de bedste mus på markedet og funktionsmæssigt er det nærmest kun kablet, som er blevet koblet fra. Vægtene er en smule anderledes, men det gode design, som ligger rigtig godt i hånden er bevaret og musen vejer nu sågar mindre uden vægtene isat til trods for at vi nu har med en trådløs udgave at gøre. Logitech G502 LIGHTSPEED er komfortabel at bruge, har en utrolig præcis sensor og indstillingsmulighederne er utroligt mange samtidigt med at man har et vægtsystem og er fri for kablet i udgangspunkt, så meget andet kan man nok ikke forlange

Positivt

  • Design og form
  • Præcision
  • Knapper og indstillingsmuligheder
  • Vægtsystem

Negativt

  • MicroUSB tilslutning af ladekabel (mindre detalje når nu man skal finde noget)

Pris og tilgængelighed

Set til 1.099,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har fået fingrene i Logitech G502 LIGHTSPEED, som er en trådløs udgave af en af de mest populære gaming mus fra Logitech. Der er udviklet videre på det design man kender og elsker, så i virkeligheden bør der blot være tale om en...Test: Logitech G502 LIGHTSPEED