søndag, oktober 6, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Trust Magna GXT 393

Test: Trust Magna GXT 393

Trust har samlet det hele i ét med deres Trust Magna gaming headset. Her er både komfort, 7.1 surround og trådløs opkobling. Vi ser nærmere på om det kan være dit nye headset til spil.

Hvad er der i æsken?

Man trækker æsken med headsettet ud fra siden af den store æske, hvilket vi også så da vi testede Trust Kusan gaming musen. Indholdet med Trust Magna headsettet er dog en smule mere ”rigt” og består af selve headsettet, en USB-modtager, opladekabel med microUSB, jackstick og splitkabel.

Design

Trust har valgt at gå heaven tilgangen med Trust Magna headsettet, hvor hovedbøjlen ikke er på en traditionel skinne, men derimod på autojusterbar tråd, som tilpasser sig hovedets både form og størrelse. Selve hovedbøjlen er over denne justerbare strop og er fikseret og dermed ikke bevægelig.

Denne urokkelige del er til for at skabe stabilitet i headsettets design mens det inderste stykke skal sørge for at størrelsen kan tilpasses dig som bruger. Generelt betyder det øget komfort og nemmere tilpasning, idet man ikke skal foretage sig andet end at sætte headsettet på hovedet.

Mens puden på den justerbare hovedbøjle er betrukket med kunstlæder så er selve ørebøfferne på Trust Magna af stof. Indersiden, som i øvrigt dækker over 50mm lyddrivere, er blå og cirkelformet. Hullerne er ret store og bør have plads til de flestes øre. Ydresiden af ørebøfferne er dog også med kunstlæder, men den del, som kommer i berøring med hud og ører er altså med stof. Dette materiale plejer for de fleste af os at betyde øget komfort, og denne del kigger vi nærmere på senere.

Trust Magna er et meget simpelt designet headset og det kan man enten elske eller hade det for. Det lyser med nogle striber i siderne og det er igen en feature man enten elsker eller elsker at hade. Dog kommer man ikke udenom at belysning er kommet for at blive og så skal man vel bare lære at leve med at det er noget man betaler for at andre bruger, hvis ikke man selv vil. Man kommer jo nok ikke udenom at en ekstra feature uundgåeligt adderer til kosten af et produkt.

Apropos tidligere nævnte urokkelige hovedbøjle, så mener jeg blot at der er tale om en fast del af konstruktionen, som ikke kan justeres i størrelsen. Fastheden er ikke mere end at det kan både bøjes og vrides. Derfor valgte jeg naturligvis også at udsætte Trust Magna for min vridetest, som jeg udsætter de fleste headsets for. Det er en test, som jeg bruger til at få et indtryk af et headsets robusthed og holdbarhed. Trust Magna består testen ved ikke at gå i stykker, men jeg valgte heller ikke at være så hård ved det som jeg har været ved andre headsets fordi det simpelthen ikke virkede til at kunne holde til alt for meget i konstruktionen. Det holdte uden at gå i stykker til at jeg både bøjede og vred, men det afgav samtidigt lidt alarmerende lyde, som fik mig til at huske dets prisleje.

Trust Magna har i øvrigt en indbygget mikrofon i venstre ørebøf og denne mikrofon stikker en smule ud af designet, men det virker temmelig godt integreret i hele designet. Det har netop denne fordel at det ikke stikker for meget ud, men værende en fast del af konstruktionen så kan man heller ikke tilpasse og bøje den efter ønske og behov.

På denne venstre ørebøf har man også Trust Magnas øvrige tilslutninger og funktioner i form af en microUSB indgang til ladekablet, jack-stik til brug med kabel, samt knapper til at tænde, slukke, justere volumen og surround. Knapperne er relativt små, men der er plads nok mellem dem til at man med tiden lærer deres positioner at kende.

Funktionalitet

Det mindst ligeså interessante bliver dog naturligvis at se om Trust Magna klarer sig godt i den praktiske del så at sige. Det er her dens funktioner og teknik bliver sat på en prøve, når vi tester i forskellige spilmiljøer og genrer om den kan følge med.

Lydkvalitet

Lydmæssigt overrasker Trust Magna ikke, hverken negativt eller positivt. Det forventes at fokus er på en mere bass tung profil og det er lige dét der bliver leveret. Klarheden i lyden er acceptabel også og detaljegraden er ikke i top, men også fint når man tænker på at man her får et surround system med i prisen. Man skal dog huske at slå surround funktionen fra når man ikke bruger den ved hjælp af knappen på den venstre ørebøf for med mindre man spiller spil, hvor denne funktion er brugbar så bliver lyden rent faktisk forvrængt unødigt. Det gælder især musik, som bliver underlig når det bliver processeret med surround.

Trust Magna vil derfor ikke være mit foretrukne headset til musik, men i spil klarer det sig ganske udmærket og det har en nogenlunde detaljeret lyd, der dog ikke spiller voldsomt højt. Det skyldes nok den trådløse opkobling.

Surround

Selve surrounden i Trust Magna er naturligvis en virtuel en af slagsen og dermed er surroundeffekten jo simuleret. Det vil sige at to lyddrivere forsøger at skabe en virtuel surround, således at du som bruger får fornemmelsen af at der er tale om surround og at lydene kommer fra forskellige vinkler, selvom det ikke er tilfældet. Dette opnås ved at lave små forsinkelser i lyden således at noget kommer før noget andet og vores “primitive” del af hjernen opfatter det som retninger.

Apropos forsinkelser i lyden så var det ikke noget jeg oplevede var tilfældet mens jeg spillede eller hørte musik, så den trådløse opkobling er hurtig. Om den er på niveau med andre må vi nok lade en maskine eller professionel om at vurdere. Jeg ansporede ikke nogen udfordring på denne front i hvert fald.

Selvom der er set bedre surround effekter så er effekten trods alt tydelig i Trust Magna, men man skal være opmærksom på at det er en individuel vurdering og min opfattelse kan være væsentligt anderledes end din, idet vores ører, perception, hovedform og erfaring med surround er forskellig.

Komfort

Hovedbøjle er for lille til større hoveder som mit, men ellers er komforten helt fin dog bliver de en smule varme at have på hovedet når temperaturen i rummet også stiger, som det har været tilfældet et par gange her i foråret.

Om det er en del af komforten er måske så meget sagt, men det er en del af selve brugsoplevelsen at Trust Magnas knapper kan være nemme at mute idet man muter ved at trykke knapperne ned. Det er ikke et komfortemne, men det er et irritationsmoment, som dog heldigvis ikke er et større et af slagsen.

Batteritid

En væsentlig parameter i et trådløst headset er dens evne ti at holde strøm og Trust Magna skulle i henhold til producentens hjemmeside kunne holde i op til 12 timer. Denne oplevelse har jeg ikke helt og min erfaring viste mig at det holdte strøm i cirka 10 timer, men det afhænger naturligvis af hvor højt man skruer op.

Jeg mærkede sjovt nok ikke den væsentlige forskel i batteritiden på hvad enten jeg havde lyset tændt i Trust Magna eller ej. Det skyldes nok at der er tale om LED-lamper med meget lille strømforbrug.

Konklusion

Trust har bragt et trådløst headset på markedet fyldt med funktioner i form af deres Trust Magna 7.1, som både har surround, er trådløst, komfortabelt og sågar lyser. Sidstnævnte funktion er en gimmick de fleste af os nok ikke sætter den store lid til, men alt det andet er væsentlige parametre for at man får en god gaming oplevelse.

Trust Magna har lidt af det hele og overrasker egentlig på funktionssiden, idet byggekvaliteten egentlig ikke gør den nogen tjenester for det føles som et ret billigt stykke hardware, men så er det komforten og indmaden at producenten har fokuseret på, hvor man får et behageligt headset, som lydmæssigt spiller fornuftigt til prisen og springer ikke det vilde budget til trods for at man har 50mm lyddrivere og 7.1 surround.

Positivt

  • God komfort (dog ikke til for store hoveder)
  • Fin lyd til prisen
  • Surround giver ekstra indlevelse

Negativt

  • Mikrofon er fikseret
  • Kvalitetsfornemmelse er lav

Pris og tilgængelighed

Set til 683,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Trust har samlet det hele i ét med deres Trust Magna gaming headset. Her er både komfort, 7.1 surround og trådløs opkobling. Vi ser nærmere på om det kan være dit nye headset til spil. Hvad er der i æsken? Man trækker æsken...Test: Trust Magna GXT 393