tirsdag, november 26, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Rapoo K2600 trådløst tastatur

Test: Rapoo K2600 trådløst tastatur

Selvom der findes mange kinesiske tilbehørsproducenter derude, så er Rapoo en af dem vi kender bedst herhjemme. Deres produkter er sjældent revolutionerende, men de henter inspiration og gør så kunsten nærmest efter for en brøkdel af prisen. Rapoo K2600 er et sådant tastatur med indbygget touchpad så lad os se om der er sparet for meget og skåret i for mange hjørner i denne test.

Hvad er der i æsken?

Udvendigt ser æsken til Rapoo K2600 faktisk ret indbydende ud med en overordnet blå farve og lidt tekniske beskrivelser på bagsiden. Indvendigt er dog en lidt anden fortælling, idet man herfra slider tastaturet ud og de to medfølgende AA-batterier og manual ligger løst med. Der medfølger også en USB-dongle til den trådløse opkobling med computeren, men denne er gemt inde i selve tastaturet bag batteridækslet.

Design

Designet af Rapoo K2600 tastaturet er i to toner med henholdsvis mørkegrå skal og sorte taster. Tasterne er så med hvid tekst, hvilket gør at de er nemmere at se selvom der altså ikke er nogen baggrundsbelysning på tasterne. Skriften er i øvrigt ganske læsbar, selvom det er skrevet med tynde linier. De tynde linier er nok fordi man har gjort plads til forklaring af alle genvejstasternes funktioner.

Genvejstaster har Rapoo K2600 en del af. Øverst har man en række på syv knapper, hvoraf den længst til venstre er venstreklik på musen og denne er ret fint placeret til at man kan aktivere den når man bruger tastaturet mens man holder på det. Resten af genvejstasterne er til fx at åbne Windows søgebar, åbning af indstillinger, osv.

Dernæst har Rapoo K2600 en lang række af genvejstaster, som er gemt bag andre taster og disse aktiveres ved at holde FN-tasten nede. Rettere sagt det gør nogle af genvejstasterne, mens de andre er aktive som standard og så kræver det FN-tasten at trykke F1-F12 eksempelvis. Lidt ligesom på bærbare computere i udgangspunktet. Her har man medietaster til styring af musik samt flere.

Som det kunne anspores på baggrund af indholdet i æsken, så er Rapoo K2600 med almindelige AA-batterier og altså ikke med genopladelige batterier indbygget. Den forventede batterilevetid har jeg ikke kunne få ud af producentens hjemmeside eller andre steder end produktets salgssteder, hvor det står angivet til 12 måneder. På den måde er AA-batterier ikke den store udfordring, selvom jeg personligt foretrækker genopladelige af slagsen. Med Rapoo K2600 er problemet dog at der ikke er en indikator om batteriniveauet så vidt jeg har kunne spotte så på den måde kan man lige pludselig sidde uden mere juice på batterierne og håbe at man har nogle liggende.

Apropos mangler så er manualen der følger med Rapoo K2600 ikke til megen hjælp for denne indeholder mere eller mindre blot information om, hvordan touchpadden kan bruges med flere fingre i Windows 10. Tastaturet virker også i andre styresystemer end Windows 10, men så virker genvejene med multi-touch ikke nødvendigvis. Den mangelfulde brugervejledning er måske ikke den store hindring for nogen der arbejder med IT dagligt og kan tyde hvad ikonerne står for, men for andre kan det sagtens være lidt mere udfordrende. Eksempelvis kan man slå touchpadden fra helt ved hjælp af to taster, men der er ikke nogen indikation om at denne er slået fra og mangler man indsigt i hvad man har gjort kan man måske ikke så nemt finde ud af at skifte denne indstilling tilbage.

Formen på tastaturet er ret passende til at man kan have det i hænderne og buen på bagsiden gør at det fint passer til der hvor ens fingre vil hvile og holde på tastaturet så det ikke falder ud af hænderne så nemt. Denne bue gør også at tastaturet har en smule hældning når man har det stående på skrivebordet. Formen er fin, men vægten kunne godt være en smule højere efter min mening. Jeg synes det er lidt for let, men det kan behage andre så det er nok en smagssag i sidste ende.

Til højre for tasterne på fronten finder man touch-padden som fylder hele den højre side og går næsten fra top til bund. Touchpaddens størrelse har jeg ikke nogle indvendinger imod og den virker til at være tilpas stor til at man kan bruge den præcist uden at er overproportioneret. Den kunne godt være en halv til en hel centimeter bredere, men så er spørgsmålet om hele designet havde lidt af en sådan beslutning når nu den sidder fint i hænderne som den er.

Funktionalitet

Rapoo K2600 kræver ikke nogen software for at virke. Så at sige er det plug and play og man er i gang, men det betyder så til gengæld også at man ikke kan indstille dens mange funktioner som touchpadden gør muligt. Derfor er den manglende software nærmest også tastaturets hindring.

De mange genvejstaster kræver en del tilvænning for de er ikke nemme at ramme hver gang. Det føles ikke så præcist, men det kan også skyldes den manglende bredde på touchpadden, som nærmest ikke kan rumme fire af mine fingre på samme tid. Det føles i hvert fald sådan at touchpadden aktiverer noget jeg ikke havde til hensigt med gesturen og så havde det været rart med en software, så man mere kunne være herre over, hvad de forskellige gesturer gør.

Selve tasterne på Rapoo K2600 er ret bløde at trykke på, men de kræver nærmest at man trykker dem helt ned og i midten af tasten for at de virker optimalt. Det har for mit vedkommende resulteret i en del fejlklik og især den øverste række af bogstaver med R, T, Y osv. er ret svære at køre henover hurtigt. For mit vedkommende gør dette at Rapoo K2600 kun egner sig som sekundært tastatur. På nær pil op og ned så er alle taster af normal størrelse.

Konklusion

Rapoo K2600 kommer langt, men dog ikke helt i mål med forsøg på et mobilt tastatur. Med en masse genvejstaster og en touchpad, som understøtter multi-touch kan man gøre en hel masse med dette mobile tastatur, som sågar ligger godt i hænderne, men desværre er tasterne en smule træge og der følger ikke nogen software til at indstille tastaturet efter egne behov og ønsker. Det er dog både flot og ligger godt i hænderne, så man mangler fra producenten ikke mange ting for at komme i mål.

Positivt

  • Behageligt og flot design
  • Multi-touch på touchpad

Negativt

  • Tasterne kan drille
  • Kan ikke indstilles

Pris og tilgængelighed

Set til 269,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Test: DJI Neo drone

Test: Logitech Ergo M575S

Test: Logitech MX Ergo S

Reklame

Seneste kommentarer

Selvom der findes mange kinesiske tilbehørsproducenter derude, så er Rapoo en af dem vi kender bedst herhjemme. Deres produkter er sjældent revolutionerende, men de henter inspiration og gør så kunsten nærmest efter for en brøkdel af prisen. Rapoo K2600 er et sådant tastatur med...Test: Rapoo K2600 trådløst tastatur