søndag, november 24, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Kingston Nucleum USB-hub

Test: Kingston Nucleum USB-hub

I takt med at vores laptops bliver slankere så forsvinder deres antal af porte ligeså. Kingston Nucleum er usb-hubben som vil gøre op med det med sine 7 tilslutningsmuligheder og forbindelse via USB-C, så lad os se nærmere på den.

Hvad er der i æsken?

Der er tale om en både beskeden og lille æske, der er hvid og med orange tekst, som så i øvrigt ikke fylder meget på indpakningen. Der er en Kingston Nucleum afbilledet på toppen og ikke meget andet at finde på forsiden af kassen. På bagsiden kan man læse lidt mere og åbner man op møder man selve hubben og en manual. Så også indholdet er beskedent.

Design

For nuværende gælder det sådan at det er de smarteste og flotteste bærbare, som er lavet med nærmest kun USB-C porte, idet USB-A porte og andre fylder for meget til at man kan bibeholde det slanke design. Så kan man naturligvis diskutere, hvor smarte de er, men det er vel et review for sig.

Dog er designet til Kingston Nucleum tydeligvis inspireret af disse maskiner, som oftest er aluminiumsfarvede eller på anden vis med en metallisk overflade. Dette design er i tråd med Kingston Nucleum som på overfladen er metal og midterstykket, hvor portene er, der er det sort plastik.

På Kingston Nucleum er der et kabel, som sidder fast i enheden og dette er på blot cirka 15 centimeter, hvilket i virkeligheden ikke er meget. At kablet sidder fastmonteret har den fordel at det ikke bliver væk og nok også er mere robust på denne måde, men grundet den korte længde er det også ensbetydende med at fleksibiliteten er yderst begrænset.

Det hedder naturligvis ikke en 7-i-1 uden grund og sammenlagt har man syv tilslutninger at gøre godt med. Porten modsat kablet er en HDMI i fuld størrelse og på siderne har man USB-C (kun strøm), USB-C (data), 2 x USB-A, SD-kortlæser og microSD-kortlæser.

Man har dermed en del porte af forskellig art på en enhed, som i virkeligheden ikke fylder voldsomt meget og måler blot 12,7 x 4,6 x 1,5 cm. Den fylder derfor meget lidt i tasken og hvis man skal på farten vil det nærmest svare til at man har en mini-dock med sig i tasken, hvor man dog skal sørge for at have sin strømforsyning med naturligvis også.

Kingston Nucleum designet føles både lækkert og yderst velbygget når man sidder med den i hænderne. Det påmonterede kabel kan godt virke som en hindring i fleksibiliteten, men til gengæld har man overordnet indtrykket af at denne USB-hub vil holde mindst ligeså lang tid som ens computer.

Funktionalitet

Da vi snakkede med Kingston omkring deres nye produkt i sin tid da den blev lanceret, så gjorde de meget ud af at pointere at enheden er designet og testet til MacBooks, hvilket et eller andet sted også giver fin mening, eftersom de nye MBP udelukkende er udstyret med USB-C porte.

Dog kunne jeg ikke begrænse mig selv og testede Kingston Nucleum til både at virke med vores MacBook og HP EliteBook herhjemme, som begge er strømdrevet gennem USB-C porten. Det er nemlig sådan at Kingston Nucleum tillader op til 60 Watt gennem den USB-C strømport, som den er udstyret med. Det vil sige at har man eksempelvis kun én USB-C på maskinen så er det også alt hvad man har brug for, idet hubben her sørger for både udvidelse af porte og strøm.

Min første bekymring med Kingston Nucleum var om den var i stand til at leve op til de 4K i opløsning, som producenten ellers angiver. Hvis man vil have det til at virke kræver det HDMI v1.4 i øvrigt og det var også det eneste jeg kunne teste den med, men min skærm er ikke 4K i opløsning, hvorfor jeg kun kunne gå op til 3440×1440, hvor denne dog virkede upåklageligt i 60 Hz. Jeg har ikke nogen grund til at tro at 4K ikke også skulle virke.
At kunne forbinde syv enheder til Kingston Nucleum er en sandhed med modifikationer. Ganske vidst er der syv porte af forskellig art på hubben her, men hvis ret skal være ret, så er to af dem kortlæsere og en er til strømmen.

Konklusion

At Kingston Nucleums syv porte også består af kortlæsere og en til blot strøm gør ikke denne hub til mindre værd af den grund, men så mange reele porte har man nu heller ikke. Hvis jeg dog selv skulle vælge ville jeg også foretrække disse forskellige porte som Kingston Nucleum tilbyder end at det var syv USB-porte eksempelvis. På denne måde kommer man vidt omkring og i en enhed, der er ret nem at have med rundt, idet størrelsen er fin til en computertaske. Kablet til tilslutning er ikke ret langt, hvilket kan være en begrænsning, men man lærer nok at leve med det. Alt i alt er der tale om en fantastisk rejse-kompagnon for os der arbejder på farten og har brug for én enhed at have med foruden strømforsyningen.

Positivt

  • Mange forskellige porte
  • Flot og robust design
  • Strømgennemgang

Negativt

  • Kort kabel

Pris og tilgængelighed

Set til 371,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

I takt med at vores laptops bliver slankere så forsvinder deres antal af porte ligeså. Kingston Nucleum er usb-hubben som vil gøre op med det med sine 7 tilslutningsmuligheder og forbindelse via USB-C, så lad os se nærmere på den. Hvad er der i...Test: Kingston Nucleum USB-hub