mandag, november 25, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Jaybird Tarah Pro hovedtelefoner

Test: Jaybird Tarah Pro hovedtelefoner

Jaybird er en virksomhed der udviklede et produkt, som de selv gik og manglede. Øretelefoner var der rigeligt af på markedet, men udvalget der dedikeret er til sportsudøvere var straks lidt tyndere. Vi så tidligere på Jaybird Tarah og havde egentlig en ganske fin opfattelse og oplevelse af dét produkt, men ikke desto mindre har vi nu med Jaybird Tarah Pro at gøre og straks indikerer ”Pro” at vi har med en forbedring at gøre, hvilket også antydes med merprisen. Vi ser nærmere på Jaybird Tarah Pro i denne test og kommer omkring både lyd og sportselementet.

Hvad er der i æsken?

Æsken til Jaybird Tarah Pro minder til forveksling om den vi så til den ”almindelige” Tarah og selve udpakningsprocessen er ret indbydende med et magnetisk låg og så selve headsettet som man mødes af som det første. Herefter graver man sig igennem til resten af indholdet bestående af ekstra øredutter i størrelsen 1 og 3 mens 2eren er monteret på headsettet ab fabrik. Derudover har man et USB-ladekabel, lille transportpose/-etui, en clips til fastmontering til tøjet og naturligvis manual.

Design

Ved første øjekast ligner Jaybird Tarah Pro, ligesom æsken, sin lillebror, men der er ved nærmere eftersyn væsentlige forskelle i designet. Principielt er der tale om det samme trådløse design, hvor højre og venstre øretelefon er forbundet med et kabel, der er lavet således at det går bag om nakken når man tager det på.

Den første og måske store forskel og opgradering man får med Jaybird Tarah Pro er netop et bedre kabel. Det er ikke længere fladt, men derimod rundt og så er der tale om stof som er vævet. Dette stof og design gør at kablet sætter sig fast til hud eller tøj i langt mindre grad.

I æsken er der både en klips som man kan hægte fast til kablet som man kan bruge til at hænge fast til tøjet, således at Jaybird Tarah Pro ikke flytter sig under træningen. Eller man kan bruge den lille anordning, som er monteret på kablet ab fabrik og som gør dig i stand til at stramme kablet så det kommer tættere på nakken og på den måde hænger fast. Valg af dette afhænger af din præference i virkeligheden. Jeg syntes personligt det var rart at stramme kablet til om hovedet for så følte jeg ikke det rykkede sig under træning overhovedet.

Jaybird Tarah Pro er designet til sportsudøvere og også dem som er aktive udendørs. Designet er IPX7 vandtæt så det kan tåle at blive vådt og man kan træne i al slags vejr. Overfladen er naturligvis også beskyttende overfor sved, som indeholder salt og nærmest ætser igennem mindre robuste materialer. Årsagen til at man er anbefalet et headset, som Jaybird Tarah Pro, til brug når man træner. Andet risikerer simpelthen at gå i stykker grundet sveden alene.

Når man ikke bruger Jaybird Tarah Pro og blot ønsker at hænge det om halsen, så er der endnu en opgradering på plads til at sikre netop dette for der er nemlig installeret magneter i ydresiden af de flade øretelefoner så de kan danne en halskæde om halsen. Magneterne virker kraftige nok til at blive på plads selv under bevægelse så jeg følte mig tryg ved at de hang om halsen selv når jeg ikke havde dem i ørerne og var sikker på de ikke var faldet af.

Øredutterne på Jaybird Tarah Pro kan dreje rundt og det er en lille genistreg fra producenten. Jeg har ikke selv set denne funktionalitet før, hvorfor jeg ikke kan sige den er unik eller helt ny, men smart er det. Uden at man skal fjerne eller justere på de gele-vinger, som går ind i øret og holder øredutterne på plads kan man montere Jaybird Tarah Pro, således at kablet går hen over øret i stedet for nedad. For mit vedkommende, eftersom jeg døjer med at in-ear øretelefoner ofte falder ud, er dette helt genialt.

Jeg fandt i øvrigt ud af at mine ører er sådan anrettet at jeg skulle bruge to forskellige størrelser af de tre sæt gele-vinger der fulgte med. De mindste af størrelserne syntes jeg dog ikke var så små som nogle måske har brug for det, men det skal jeg ikke kunne bedømme helt da jeg fandt det som passede mig, men bemærk venligst at jeg har større ører end gennemsnittet.

På selve kablet er der tættest på den højre øretelefon en lille fjernbetjening. Igen har man valgt at lave den med ret så store knapper og det gør at man ret nemt kan ramme den rigtige tast selv når man er midt i et løb eller en træningsession.

Fjernbetjeningen agerer også som oplade-forbindelse til den medfølgende specielle oplader, som også med mikrofoner holder oplader og kabel samlet under opladningen. Selve løsningen er ret enkel at gå til og man bøvler eksempelvis ikke med at skulle åbne op for en flap eller lignende, som det ellers ville være nødvendigt at gøre med almindelige USB forbindelser, hvis headsettet skulle holdes vandtæt, men glemmer man sin oplader så bliver det også bare dét sværere at lade den op.

Funktionalitet

Folkene bag Jaybird er selv nogle aktive personer, der dyrker sport i deres fritid. De gør det også som en del af udviklingsarbejdet således at de kan være med til at forbedre deres produkter og Jaybird Tarah Pros design og features er tydelige indikatorer på netop det. Det vandtætte design er blot et enkelt tegn på dette headsets robusthed. Kablet er ret stærkt og selvom jeg ikke selv turde hive for meget i det, så var jeg vidne til at en Jaybird ansat var ret hårdfør mod det og trådte sågar med hele sin vægt på headsettet uden at det gik i stykker. Naturligvis har han nem adgang til at skulle udskifte et defekt sæt, men sagen er at hvis ikke de var sikre på kvaliteten og holdbarheden i deres produkt ville de ikke udsætte det for sådan noget foran en, der skal skrive om deres produkt for det kan hurtigt gå den forkerte vej også.

Lydkvalitet

Normalt har jeg lave forventninger når jeg skal analysere lydkvaliteten i et sportsheadset, men med erfaring fra lillebroren kunne jeg kun have nogenlunde høje forventninger når det kom til lyden i Jaybird Tarah Pro. Heldigvis blev jeg ikke skuffet og Jaybird Tarah Pro leverer også en fyldig lyd med masser af detalje og en overraskende god bas.

Der er ikke tale om et HiFi sæt, lad os ikke forsøge at give dette headset mere værdi på lyd end det fortjener. Det spiller ganske glimrende og kun de høje toner lider en smule, men når man er ude og løbe ligger man knap nok mærke til det.

Hvis man installerer appen til Jaybird på sin smartphone, så er det også muligt at lade Jaybird Tarah Pro indstille en privat profil til dig og dine ører. Man går skridt for skridt igennem appen igennem en tone efter en anden og angiver hvor godt man hører den for at appen kan indstille en profil til netop ens ører. For mit vedkommende var bassen boostet en smule mere op end jeg havde lyst til, men måske fordi jeg hører en anden slags musik end mine ører er designet til. Featuren synes jeg bestemt om og konen fik også en forskellig profil fra mig så noget må der være om snakken. Udover dette kan man også selv indstille en equalizer som man vil og også den personlige indstilling kan man selv justere.

Appen er også mulig at integrere med Spotify således at man kan få foreslået playlister til sin træning. Listerne er nemme at tilgå og selvom der ikke er så mange så kan du selv tilføje dine egne og have det styret fra et sted. Du er også gennem appen præsenteret for små guides til hvordan du bruger dit Jaybird Tarah Pro headset med videoer for de forskelige ting.

Komfort

Fordi Jaybird Tarah Pro kan indstilles til at blive båret både over og under ørerne så øger det i hvert fald fleksibiliteten og kan anvendes af flere. For mit eget vedkommende har jeg ikke haft et headset, der sidder bedre i øret end Jaybird Tarah Pro. Det skyldes nok netop at jeg kan smide kablet hen over øret og samtidigt stramme det bag nakken så det står fast og ikke hiver i ørerne.

Jaybird Tarah Pro er lidt større end gennemsnittet når det kommer til in-ears, men de føles ikke tunge eller klodsede at have i ørerne. Gele-vingerne føres ind i øret og sidder på denne måde fast. Om du vil finde en størrelse, der passer dig er sandsynligt eftersom der medfølger tre størrelser, men det er slet ikke sikkert.

Eneste jeg vil sige er at Jaybird Tarah Pro sidder meget tæt i øret og isolerer lyd udefra helt væk, så på den måde hører man ikke trafikken omkring sig, hvis man som jeg træner udenfor. Personligt er jeg fan af god lydisolation i et headset, men jeg ved at når det kommer til sport, så er der delte meninger omkring om man ønsker at kunne høre trafikken eller ej.

Batteritid

Med lillebroren Jaybird Tarah havde man seks timers batteritid og det er langt mere end de flestes træningssessioner, men det betød også at de skulle lades op med ret så jævne mellemrum. Med Jaybird Tarah Pro har man derimod hele 14 timer at gøre godt med. Det er ret meget af et trådløst in-ear headset i og for sig og det er efter min mening ret imponerende. Du skal i hvert fald ikke bekymre dig om opladning særlig ofte og så er det lige før at man på baggrund af det kan se gennem fingrene for det specielle opladekabel headsettet er udstyret med.

Konklusion

Med Pro udgaven af Tarah headsettet giver Jaybird ret så mange opgraderinger til dem som ønsker at give merprisen. Der er tale om et mere fleksibelt og holdbart design. Det indeholder smarte features såsom at øredutterne kan drejes så man kan placere dem i øret således at kablet enten går over eller under øret. Appen lader dig som bruger indstille equalizeren så den passer din lyttestil og så spiller de lydmæssigt ganske glimrende af et par trådløse in-ears at være. Apropos trådløse, så er Jaybird Tarah Pro med 14 timers batteritid ganske egnede til at supportere din træning. Designet er pænt og kvalitetsfuldt uden at være kedeligt.

[checklist]

  • Øredutter kan dreje
  • Batteritid
  • Lydkvalitet
  • Personlig lydprofil mulig

[/checklist]
[badlist]

  • Specielt opladekabel

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Vejledende udsalgspris 1.299,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

4 KOMMENTARER

  1. Hej, hvor højt spiller de hvis man sammenligner med beats? Skal bruge nogen der kan spille ok højt på en android telefon

  2. Hej Anna,

    Jeg har ikke erfaring med beats powerbeats, som du nok sammenligner med, men Tarah Pro spiller højt nok og mere end hvad ens ører egentlig har godt af. hvis du har et særligt behov, så kan jeg ikke fortælle dig deres eksakte niveau, men da det er trådløse in-ears så er det begrænset hvor højt de kan sættes til at spille.

    Beklager det vage svar, men det er svært at overlevere et lydniveau over en besked.

    Mvh

    Goran

  3. Hej,
    God og grundig anmeldelse! Et enkelt spørgsmål: Har du testet dem på en løbe- eller cykeltur? Leder efter nogle høretelefoner, hvor vind lukkes ude. Skal bruge dem til landevejscykling.

  4. Hej Anders,

    Tak for det.

    Jeg har ikke testet dem på cyklen, men kun på løbeture. Der må jeg sige at jeg ikke mærkede vindens susen, om end jeg godt forstår, hvad du spørger ind til. Kan hverken afkræfte eller bekræfte om det er tilfældet da jeg ikke mindes vinden var så kraftig under mine løbeture og test. Beklager det manglende svar.

    Må forsøge at have ovenstående in mente næste gang.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Test: DJI Neo drone

Test: Logitech Ergo M575S

Test: Logitech MX Ergo S

Reklame

Seneste kommentarer

Jaybird er en virksomhed der udviklede et produkt, som de selv gik og manglede. Øretelefoner var der rigeligt af på markedet, men udvalget der dedikeret er til sportsudøvere var straks lidt tyndere. Vi så tidligere på Jaybird Tarah og havde egentlig en ganske fin...Test: Jaybird Tarah Pro hovedtelefoner