fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: LIFX Beam

Test: LIFX Beam

LIFX er mest kendt for at lave smarte pærer der kobler på wifi og som styres med en app. Men hvor pærerne sidder skjult i lamper, skal vi her se på et produkt der kan det samme, men har en udformning der gør at det bestemt skal sidde synligt. Vi skal nærmere på LIFX Beam.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi selve Beam lampen, en strømforsyning med en mængde stik så den kan bruges i det meste af verden.

I kassen er der også en kontrolboks med faste ledninger der kobler til strømforsyningen og til selve Beam lampen.

Design og funktionalitet

LIFX Beam er en lysinstallation. Den består af 6 hårde, firkantede plastikrør med indbyggede fuldfarve lysdioder. Der er 10 lysdioder i hvert element, og hvert element måler 300 x 35 x 20mm.

Udover de 6 elementer, er der også et enkelt fordeler element hvor der kan tilkobles op til 3 elementer.

Med sættet kan man så enten bygge en streng på 180 cm, eller en form som et T eller et L. Det er de valg man har med de dele der er med i sættet. Selve elementerne klikker sammen med magneter, så man kan ikke tilslutte dem forkert, og når de er koblet sammen er der næsten intet mellemrum mellem dem.

Elementerne klæbes fast på væggen med kraftig 3M klæbepuder der er monteret på hvert element. Vær dog omhyggelig med at få lavet layoutet rigtigt, og brug et vaterpas når de monteres på væggen.

Som det sidste, så kobles elementerne til strømstikket der ligeledes hæfter sig fast med magneter.

Så henter man LIFX app’en på sin telefon, og følger guiden der hjælper en med at koble LIFX Beam på det trådløse netværk. LIFX Beam benytter sig ikke af nogen hub/bridge/mellemstation, ganske som vi kender fra LIFX pærerne. Når man har fået Beam på netværket, hvilket ikke var noget problem for mig i denne test, så har man fuld kontrol over lys og effekter fra den ret lækre LIFX app.

LIFX Beam er lavet til at være en form for lyskunst på væggen, men det betyder bestemt ikke at den ikke leverer brugbart lys. Hvis man benytter alle 6 elementer, så kan LIFX Beam levere hele 1200 lumen, og det er nok til at lyse et værelse op. Fra app’en har man mulighed for at styre lysstyrken fra 1% til 100%, og har man brug for hvidt lys er der en hel kontrol der styrer det i app’en.

Her vælger man hvor gyldent lyset skal være på yderste cirkel, og på rullehjulet i midten styrer man lysstyrken. Vil man have farvet lys, så er der en nærmest identisk kontrol til det som virker på samme måde.

Det er også muligt at vælge forskellige indbyggede effekter i app’en, fra afslappende langsomt skiftende lys, til festlige farver og stobe-lys. Effekterne kræver dog at app’en er aktiv på telefonen, ellers standser de automatiske farveskift.

På Create skærmen kan man vælge forskellige tema’er, som er et sæt statiske farver der bliver vist på LIFX Beam.

Der hvor det bliver ekstra kreativt er på side 2 af Create skærmen. Her er det muligt selv at “male med lys” på skærmen. Man vælger en af farverne på skærmen, og så kan man klikke på illustationen af Beam på skærmen. Med det samme skifter Beam farven på det punkt man har trykket på.

Som man ser øverst på skærmen er Beam repræsenteret som en lang bjælke, og det er den lige meget hvordan man har lavet sit layout, app’en ved ikke hvordan man har monteret Beam, så det kræver et par forsøg for at ramme de rigtige steder hvis man ikke har sat Beam sammen som en lang linie.

Tegne idéen er rigtig god, men den har nogle ret store mangler. For det første kan man ikke gemme sit design, så skifter man til et andet tema, så er det man har tegnet forsvundet. For det andet kan man ikke definere sine egne farver, jeg så f.eks. gerne at man også kunne slukke lyset helt i de punkter man trykkede på (“sort” farve). Men det er ting jeg virkeligt håber kommer i fremtidige app opdateringer.

Konklusion

LIFX Beam er et sjovt produkt, og har man en moderne indretning så kan den bruges både som et stykke lyskunst på væggen, evt omkring et maleri eller en dør, men bestemt også som en del af den brugbare belysning i rummet. Farverne er utroligt klare og kraftige, og de hvide nuancer er flotte og meget brugbare som generel belysning. Betjeningen med app’en er nem og hurtig at lære. Dog var der nogle ting i app’en der trækker lidt ned, bl. a. at man ikke kan gemme sine egne lysdesigns. Og så var der enkelte af effekterne der havde nogle fejl, bl.a. var der animerede effekter der holdt op med at animere hvis man valgte at farveskiftene skulle ske flydende. Det er en kompleks app, men den har desværre nogle tydelig skønhedsfejl rundt omkring der trækker karakteren lidt ned. Selve hardwaren kan jeg ikke sætte en finger på, både montage og lyskvaliteten er glimrende. Det er nok ikke et produkt der vil tiltale alle, men har man allerede investeret i andre LIFX produkter, f.eks. deres LIFX+ Smart bulb, eller LIFX mini så vil LIFX Beam være et oplagt produkt at tilføje til sin belysning. Beam spiller fint sammen med resten af LIFX produkterne. Men den kan bestemt også stå alene som en hypermoderne lampe.

Pris og tilgængelighed

Set til ca 1700,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

LIFX er mest kendt for at lave smarte pærer der kobler på wifi og som styres med en app. Men hvor pærerne sidder skjult i lamper, skal vi her se på et produkt der kan det samme, men har en udformning der gør at...Test: LIFX Beam