mandag, november 25, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Fitbit Versa smartwatch

Test: Fitbit Versa smartwatch

Fitbit har fornylig lanceret deres Versa Smartwatch, som både måler dit aktivitetsniveau, og som tilbyder notifikationer fra din telefon direkte på håndleddet samt en masse anden funktionalitet. Lad os se nærmere på det.

Hvad er der i kassen?

I den flotte kasse finder vi selve Fitbit Versa, en ekstra rem i størrelse large, en holder til opladning samt en brugsvejledning.

 

Design og funktionalitet

Fitbit Versa er et slankt ur i et design der faktisk også passer fint på et kvindehåndled. Jeg måtte dog som det første skifte remmen ud til den store størrelse så det passede mit lidt store håndled, en operation ikke var helt lige til, men som dog lykkedes til sidst. Der efter satte jeg Fitbit Versa i den fikse oplader, og satte det til min telefonoplader. I mens Fitbit Versa fik en fuld opladning installerede jeg den ret lækre Fitbit app på min iPhone, oprettede en konto, indtastede mine data, alder, højde, vægt osv, og så var den klar til brug. Det gik ret let, og app’en gav tips undervejs.

Fitbit Versa måler ca 40 mm x 40 mm x 11 mm, så noget der minder om størrelsen på et Apple watch, og designet kan da også minde lidt om det.

Forsiden af Fitbit Versa er en trykfølsom skærm, i farver, der er nem at betjene. Den reagerer hurtigt på tryk og swipes. Udover skærmen så er der også tre knapper der kan bruges til betjeningen. Den venstre knap er altid en tilbage-knap, de to andre har funktioner der afhænger af hvad der er på skærmen. Generelt så brugte jeg skærmen til 90% af betjeningen, og tilbage-knappen til mere eller mindre resten.

På bagsiden ser vi den optiske pulsmåler der måler pulsen ved at sende grønt lys mod huden, og så måle farveskiftet der opstår ved hvert pulsslag.

På bagsiden ser vi også de fire kontaktpunkter som opladeren forbinder til. Materialerne er lette, men virker solide. Remmen er lavet i gummi, og selve uret er lavet i sort metal med en flot mat overflade. Man kan indstille alverdens aspekter af uret via Fitbit app’en, lige fra hvilken urskærm man ønsker, til hvilke typer træning man kan vælge mellem i uret, til hvilke måledata der skal præsenteres når man dyrker de forskellige slags træninger. Fitbit Versa måler ens puls konstant, så efter noget tid får man et ret god billede både af ens kondition, men også generelle helbred. Jeg kunne faktisk se det på pulskurverne hvis jeg havde følt mig lidt utilpas nogle dage, så det er et fint redskab til holde lidt øje med sin egen krop. Udover konstant pulsmåling, så understøtter Fitbit Versa også notifikationer fra telefonen, på min iPhone fik jeg notifikationer om SMS, kalender-remindere og opkald. Jeg vænnede mig hurtigt til at kigge på uret når en SMS tikkede ind, på uret kan man se de første linjer og så får man hurtigt en idé om det er noget der skal reageres på nu, eller om det kan vente. Det samme med opkald, her bliver nummeret vist på uret, og så kan man ud fra det vurdere om det er opkald man bliver nødt til at tage, eller om man kan ringe tilbage senere. Notifikationerne virkede rigtigt godt, og de kom hurtig.

Der hvor Fitbit Versa har sin styrke er til at opsamle data under træning. Man kan vælge mellem en del træningsprofiler i Fitbit app’en, som man så kan sende til uret og bruge uden at man behøver at have sin telefon i nærhed. Dog lige med undtagelse af træninger hvor man gerne vil måle hastighed, og plotte sin rute på et kort. Fitbit Versa har nemlig ingen indbygget GPS, men den kan “låne” GPS’en i telefonen via Bluetooth, så har man alligevel telefonen i lommen så får man data fra GPS’en logget sammen med de øvrige træningsdata. Dog havde jeg lidt udfordringer med at få det til at virke hver gang, så jeg blev vant til lige at dobbelt-tjekke det hele inden jeg begav mig afsted. De gange jeg brugte GPS’en, og uret fik forbindelse til den så virkede det helt efter hensigten. Man kan se sine detaljerede træningsdata i app’en, og her er der virkelig mange detaljer man kan grave sig ned i. På forsiden får man en status over dagens aktiviteter.

Klikker man sig videre ind på f.eks. dagens antal skridt får man et overblik over hvor langt man er gået de sidste mange dage.

Det er også muligt at få et overblik over hvordan man har sovet, og her synes jeg faktisk at Fitbit Versa er temmelig præcis i forhold til hvordan jeg selv har vurderet min søvn. Her ser man en graf over de forskellige søvnfaser og tidspunkter.

Klikker man på visningen af den aktuelle puls, får man mulighed for at se pulskurverne og på denne pulskurve kan man f.eks. se at der er et hul i kurven hvor jeg havde taget uret af inden jeg gik i bad, derefter kan man se at jeg cyklede til arbejde, og efter arbejde var jeg til træning, og tilsidst cyklede jeg hjem igen.

Langt de fleste funktioner i Fitbit app’en gennemtænkte og intuitive, men jeg forstår ikke helt skaleringen af pulsgrafen, der er ingen grund til at den går til 240, og ligeledes kan man heller ikke zoome ind på data. Men det er irritations-momenter under bagatel-grænsen.

Generelt så brugte jeg udendørs cykling, indendørs spinning og walking profilerne i uret under min test.

Til indendørs spinning står man ofte op på cyklen, og flekser derfor en del i håndleddet, og det er ikke optimalt for en optisk pulsmåler så jeg fik da også nogle fejlvisninger ind i mellem. Det har jeg oplevet med alle de optiske pulsmålere jeg har testet, her er en måler på brystet stadig bedst. Som man kan se på denne overbliksskærm så havde den målt puls på over 200 i en periode. Da jeg ikke faldt ned af cyklen, så er jeg helt sikker på at min puls ikke var helt der oppe 😉 Det var dog kun en enkelt gang jeg oplevede en så tydelig fejlvisning.

Fitbit Versa kan også automatisk registrere en træning hvis den opdager at man er aktiv over en længere periode. De bliver så registeret som “Sports”, og så kan man efterfølgende gå ind og omdøbe dem. Som man kan se på dette overblik, så har den registreret min cykeltur hjem fra arbejde som et træningspas.

På selve uret kan man også se en kort opsummering af seneste træning og dagens aktivitetsniveau.

Udover telefonnotifikationer, og træningsfunktioner, så er det også bl.a. også muligt at installere apps på Fitbit Versa, jeg forsøgte mig med en app til at styre mit Philips Hue system, men performance var ikke så god, så det var faktisk hurtigere at finde telefonen frem og bruge Hue app’en der. Der er selvfølgelig også indbygget alarm, og alle de andre funktioner man forventer af et ur. Jeg fokuserede mest på samspillet med telefonen, og på de deciderede træningsfunktioner under min test.

Konklusion

Fitbit Versa er endelig et smartwatch/fitnesswatch i et slank og diskret design. Under min test var det kun nødvendigt at oplade det hver 5.-6. dag, selv med telefonnotifikationer og konstant pulsmåling aktiveret. Og telefonnotifikationerne er brugbare selvom de ikke altid kan vise alt indholdet. Jeg blev hurtigt vant til at kigge på diskret på håndleddet når der brummede en besked ind på telefonen, i stedet for at tage telefonen op af lommen med det samme. Det er min fornemmelse at den generelt er præcis til at måle skridt og det generelle aktivitetsniveau samt søvnkvaliteten. De data den opfangede synes jeg passede ret godt overens med mit opfattede aktivitetsniveau. Desværre er en håndledsbaseret pulsmåler ikke altid egnet til  f.eks. cykeltræning, her oplevede jeg at den en enkelt gang målte helt forkert i en periode, andre gange fangede den først den rigtige puls når jeg havde afsluttet et hårdt interval og slappede af i arme og hænder igen. Fitbit app’en er et lækkert bekendtskab, den er flot og overskuelig og det er nemt at finde de data man er på jagt efter. Der er nogle ganske få skønhedsfejl, men mon ikke de bliver rettet i opdatering. Fitbit Versa har ikke indbygget GPS, og det er både godt og dårligt. Dårligt fordi at man så skal huske at have sin telefon med sig, så Fitbit Versa kan bruge telefonens GPS. Men det er også godt fordi en GPS har det med at sluge meget strøm, så hvis den var indbygget i Fitbit Versa ville man nok skulle lade det op oftere efter lange træningspas. Alt i alt, så var det en god oplevelse at teste Fitbit Versa. Prisen er lidt i den høje ende, og det kombineret med at den havde problemer med at måle korrekt puls under cykeltræning gør at vi ikke ender helt oppe i topkarakteren.

Pris og tilgængelighed

Fitbit Versa er set til ca. 1500,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Test: DJI Neo drone

Test: Logitech Ergo M575S

Test: Logitech MX Ergo S

Reklame

Seneste kommentarer

Fitbit har fornylig lanceret deres Versa Smartwatch, som både måler dit aktivitetsniveau, og som tilbyder notifikationer fra din telefon direkte på håndleddet samt en masse anden funktionalitet. Lad os se nærmere på det. Hvad er der i kassen? I den flotte kasse finder vi selve Fitbit...Test: Fitbit Versa smartwatch