torsdag, november 21, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Razer Goliathus Chroma gaming musemåtte

Test: Razer Goliathus Chroma gaming musemåtte

Musemåtter med RGB belysning er det sidste nye nærmest. Når man nu engang har resten af rigget til at lyse i ens holds farver, så kan man ligeså godt få musemåtten med. Oftest er musemåtte med lys dog faste i designet og det er ikke i enhvervs smag, hvorfor Razer er kommet med et svar herpå også. Med deres Razer Goliathus Chroma byder de på en stofsmusemåtte med RGB-belysning i kanten eller Chroma, som Razer kalder deres RGB-belysning. Vi kigger nærmere og du kan læse med.

Hvad er der i æsken?

Æsken til Razer Goliathus Chroma kommer i en ikke så overraskende sort æske med grønne detaljer, som Razer produkter nu engang er kendte for. På toppen af æsken er der en lille udskæring ind til musemåtten, således at man kan mærke musemåtten inden man køber den, hvis man fx står i en fysisk butik og kigger på den. Indholdet i æsken er “blot” selve musemåtte med dertilhørende kabel, brugermanual og de obligatoriske Razer klistermærker.

Design

Razer Goliathus Chroma ligner i og for sig en almindelig musemåtte når man ligger den på skrivebordet, men den adskiller sig på to ikke så uvæsentlige punkter. Først og fremmest er den bestykket med en lille sort boks i øverste venstre hjørne og det er denne boks, som styrer den Chroma belysning man kan trylle frem og som vi kommer nærmere ind på. Dernæst så er selve formen af musemåtten en smule mere rektangulær end jeg er vant til det. Det vil sige forholdet mellem bredde og dybde er en smule anderledes og Razer Goliathus Chroma er 255 x 355 mm lidt breddere end “normalt”. Det er egentlig rart nok med lidt ekstra plads, men det er noget man skal huske at tage højde for. Hvis man godt kan lide en bred musemåtte, så er Razer også meget snart på vej med en såkaldt extended version, hvor man kan have både tastatur og mus på samme overflade.

Musemåtten føles fint veludført og af pæne materialer. I kanten er der vævet stof, som ser ud til at kunne holde i en rum tid, men det er også denne som emiterer Chroma-belysningen, så det skal jeg måske passe på med at dømme for tidligt. Umiddelbart virker Razer Goliathus Chroma fint robust uden at være stiv i det. Det er netop dét som er tanken med at musemåtten er af stof og den er overraskende fleksibel når man tænker på at den også kan lyse.

 

Uden at jeg vil gøre mig klog rent teknisk på, hvordan belysningen er gjort mulig i dette bløde design, så vil jeg sige at hvis det var muligt at flytte den sorte klods i toppen af venstre hjørne til der, hvor musemåtten sluttes til computerens USB-port så synes jeg man skulle have gjort det og på den måde gjort musemåtten endnu nemmere at håndtere.

 

Når det nu er at designet er som det er, så synes jeg det er en fin lille detalje man har adderet ved at lade den sorte boks have en integreret kabelfører til musens kabel bygget ind. På den måde kan musemåtten agere som en semi-bungee til musens kabel og minimere rod på skrivebordet.

Bunden af Razer Goliathus Chroma er med et anti-slip underlag, som bør gøre at musemåtten ikke så nemt flytter sig på skrivebordet. Da jeg så materialet og mærkede det mellem fingrene var jeg skeptisk for, hvorvidt den vil have den fornødne effekt, men musemåtten står egentlig ganske fint fast og rykker i hvert fald ikke ved gaming eller kontorbrug for mit vedkommende.

Funktionalitet

Razer Goliathus serien er producentens bedst-sælgende stof-musemåtte og adderingen af Chroma belysning vil helt sikkert være kærkomment hos mange. Årsagen til musemåttens popularitet skal man dog finde et andet sted end dets udseende. Det er derimod den glatte overflade og bløde feel, som gør Razer Goliathus til en populær musemåtte blandt gamere. Overfladen er lavet så den er kompatibel med både optiske og laser sensorer og er til alle type af gamere uanset om man spiller med en lav eller høj DPI.

Det er sjældent at man skal installere noget software for at få det fulde potentiale ud af sin musemåtte, men det bliver mere og mere aktuelt for tiden. Også Razer laver eksempelvis musemåtter med trådløs opladning for ikke at snakke om deres andre Chroma musemåtter. Med Razer Goliathus Chroma skal man installere den seneste version af Razer Synapse 3, som fortsat er i beta. Beta betyder at softwaren er under udvikling, men man kan godt tage det med ro, for vi har testet softwaren for noget tid siden og nu igen og det virker egentlig uden problemer. Jeg tror man siger beta, fordi man vil adaptere softwaren i forhold til den feedback man får tilbage.

Razer Synapse åbner egentlig og forventligt ikke op for mange muligheder når det kommer til indstilling af Razer Goliathus Chroma. Det er trods alt en musemåtte af stof og det er kun belysningen man kan indstille efter ønske. Hvis man har adskillige komponenter fra Razer, såsom mus, headset og tastatur, der også understøtter Chroma belysning og Synapse 3 softwaren, så kan man lade disse spille sammen og have en ensartet farve af lys på tværs.

Konklusion

Razer Goliathus Chroma leverer det som musemåtten er kendt for. En glat og jævn overflade, der lader musen glide henover overfladen let og uden for meget modstand. Overfladen er tilmed præcis, således at musens sensor, uanset om det er en laser eller optisk, kan virke præcist og uforstyrret. Foruden alt dette har man tilføjet en RGB belysningseffekt og sågar uden at gøre musemåtten tykkere eller klodset, som man ellers har set med de tidlige versioner af RGB-musemåtter med hårde kanter. Belysningen er overraskende skarp og med masser af fede effekter gennem Synapse softwaren, så der er egentlig ikke meget Razer Goliathus Chroma kan klantres for at gøre forkert, hvis man er på udkig efter en musemåtte med lys i. Det skulle da lige være den lidt ekstra bredde, som måske ikke alle har plads til på skrivebordet.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 349,- kr.

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

2 KOMMENTARER

  1. Hej Tobias,

    Den almindelige goliathus musemåtte fra Razer er desværre med mønster, så du skal næsten ind på deres side og se, hvad for et design du bedst kan lide. Der er nemlig forskel på overfladerne også.

    https://www.razer.com/gaming-mice-and-mats

    Håber det hjalp på vej.

    Mvh Goran

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Musemåtter med RGB belysning er det sidste nye nærmest. Når man nu engang har resten af rigget til at lyse i ens holds farver, så kan man ligeså godt få musemåtten med. Oftest er musemåtte med lys dog faste i designet og det er...Test: Razer Goliathus Chroma gaming musemåtte