fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Creative BlasterX H7 Tournament Edition gaming headset

Test: Creative BlasterX H7 Tournament Edition gaming headset

Selvom Creative med deres BlasterX serie af produkter er begyndt at bevæge sig ind på adskillige produktområder indenfor gaming og dét sågar med gode resultater, så er de et brand, som mange af os bedst af alt kender for god lyd. Nu er de tilbage med en videreudviklet version af H7 headsettet, navnlig BlasterX H7 Tournament Edition (TE), som med endnu bedre lyddrivere og mikrofon skal give en endnu bedre samlet spillefordybelse. Designet er blevet en smule mere strømlinet i henhold til producenten selv i hvert fald og det ser vi nærmere på i denne test.

Hvad er der i æsken?

Med lidt inspiration fra smartphone markedet så leveres BlasterX H7 TE i en æske, hvor det er selve headsettet, der står øverst når man tager toplåget af. Herefter finder man resten af de dele, der følger med i æsken, såsom USB-kabel, 3,5mm jack-kabel, aftagelig mikrofon og manual nederst i æsken.

Design

Overordnet set ligner BlasterX H7 TE sig selv, men de er gået igennem et mindre facelift. Dem som kender headsettet fra før vil godt kunne se forskellen med det samme, men jeg kan forestille mig at andre vil have lidt svært ved at se den umiddelbare forskel.

Farveskemaet er blevet en smule mere dystert for BlasterX H7 TE’s vedkommende og ydresiden er nu med et mørkt børstet gunmetal toppet af med et glødende rødt X logo også. Det røde logo lyser i øvrigt op ved tilslutning via USB og det giver en fed lille detalje i et mørkt miljø, uden at det reelt set har nogen værdi for den enkelte bruger, som alligevel ikke kan se ydresiden af sine ørebøffer.

Apropos ørebøffer, så er BlasterX H7 TE udstyret med en fornyet version af FullSpectrum driverne på 50mm, men man må sige de bliver gemt godt bag designet for headsettet føles ikke særlig stort eller klodset trods disse store lyddrivere.

Prisen på BlasterX H7 TE fortæller os tydeligt at der bør være tale om et premium-headset til gaming. Det betyder at man har en vis forventning til både lydkvalitet, features, men også kvalitet og design af selve headsettet. De første elementer hører til i vores afsnit omkring funktionalitet, så det kommer vi nærmere ind på senere. Her vil vi koncentrere os om det designmæssige indtryk BlasterX H7 TE efterlader og det er bestemt positivt. Når man har headsettet i hænderne føler man at man har med et kvalitetsprodukt at gøre og selvom det ikke nødvendigvis afspejler sig i lyden er dette bestemt også vigtigt når man vælger at ofre sine penge på et produkt.

Jeg valgte i den forbindelse at udsætte BlasterX H7 TE for min vridetest. Den går ganske enkelt ud på at jeg tager headsettet og udsætter det for lidt mere vold end jeg forventer det vil blive udsat for gennemsnitligt simpelthen for at føle dens “reaktion” på en hårdfør behandling. Denne kan være indikativ for, hvor meget dette headset kan klare i et gaming setup. Det dejlige jeg erfarede i denne forbindelse med BlasterX H7 TE var at den slet ikke afgav nogle alarmerende lyde ved vridetesten. Dermed følte jeg på intet tidspunkt at den var ved at gå is stykker eller ville gøre det indenfor kort tid efter ibrugtagelse. Denne del har man altså på plads og merprisen er allerede her en smule forklaret.

Denne rigiditet i designet formår man med BlasterX H7 TE at skabe uden at det koster på det flotte design synes jeg. Det føles stadig lækkert både at holde om og kigge på. Det er nok mængden af metal, som gør at BlasterX H7 TE føles lækkert og ikke billigt.

Selve konstruktionen er i og for sig ganske standard for BlasterX H7 TE’s vedkommende. Det er to ørebøffer på en bøjle som trækkes ud afhængigt af hvor stort et hoved man har. Monteringen af ørebøfferne er på et slangebøsse-lignende design, som gør at de kan vippe og dermed tilpasses ens hovedform til en hvis grad. I toppen har man en blød forring og polstring for øget komfort og det er betrukket med kunstlæder, hvilket også er tilfældet for selve ørebøfferne. Det er ikke alle som er fans af kunstlæder, idet huden ikke kan ånde på samme niveau, som ved stof eller ægte læder, men det føles initialt rart mod huden og ser samtidigt rigtig lækkert ud.

I bunden af den venstre ørebøf har man en påmonteret og aftagelig mikrofon, som har en arm, der kan justeres temmelig fleksibelt. Det vil sige man kan sætte mikrofonen dér hvor man ønsker den eller man kan flytte den helt væk fra munden når man ikke vil bruge den eller have den i vejen.

Kablet på BlasterX H7 TE er ikke aftageligt og kommer ud fra samme side. Dog er den første del af kablet relativt kort og med påmonteret fjernbetjening på hvilken man kan justere lyden og til dels styre musikken med. På denne finder man så tilkobling til enten at bruge headsettet med USB eller 3.5mm jack. Kablerne til disse formål har forskellig længde og forventeligt er USB-versionen en smule længere med sine 1,5m mod 0,8 ved det 3,5mm jack-stik kabel (kablet fra hovedtelefonen ned til fjernbetjeningen er i øvrigt 0,4m i sig selv). Kablerne er i sig selv bemærkelsesværdige faktisk, idet de er tykke og det betyder at de forventeligt ikke vikler sig om sig selv eller andre ting. Den problematik oplevede jeg i hvert fald ikke og måske er de også i stand til at klare lidt flere tæsk fra stolen eller andre strabadser.

De to forbindelsestyper gør at man både kan vælge hvilken tilslutning man vil anvende, men tanken er at man jo kan bruge BlasterX H7 TE på tværs af platforme og med USB samt 3.5mm kommer man langt og kan bruge headsettet med både PC, Mac, smartphone og de fleste spillekonsoller.

Funktionalitet

For dem af os, der gamer på adskillige platforme så er fleksibiliteten med forbindelser kærkommen, idet man kan nøjes med at vænne sig til ét headset og så bruge det til både PC og Xbox One eksempelvis. Denne proces er ret plug-n-play og for mit vedkommende betød det at jeg kunne bruge USB-kablet med min PC, mens jeg brugte det andet kabel til min Xbox og overgangen var ret gnidningsfri.

Lydkvalitet

Man kan et eller andet sted ikke undgå at sætte sine forventninger inden man skal til at lege med et produkt og i tilfælde af headsets teste lyd. Dette kan man basere på både prisniveau samt tidligere erfaring med det enkelte brand. For BlasterX H7 TE’s tilfælde er det begge elementer, der gør at forventningerne sættes relativt højt. Creative har jeg god erfaring med og har også tidligere leget med H7 almindelige udgave. Derudover er prisen på omkring tusind kroner ikke ligefrem noget, der positionerer dette headset i den billige ende. Især ikke når man tænker på at det er et kablet headset vi har med at gøre.

Lydisolationen i BlasterX H7 TE er temmelig tæt og det er også en af de features, som kunstlæder-puder har på headsets. Lyde udefra trænger ikke så nemt ind og det samme gælder for lyden fra headsetet, som altså ikke kommer ud og generer andre brugere man måtte side ved siden af. I stuen betyder det eksempelvis at den bedre halvdel kan læse uforstyrret, mens jeg tager et spil Forza.

Dér hvor jeg føler rigtig mange gaming headsets rammer ved siden af er ved at have en alt for dominerende bass. Bassen er ganske vigtig i spil da man skal have sine eksplosioner, motorlyde og alt muligt andet til at brøle og være med til at lave en god indlevelse. Dette formår BlasterX H7 TE også at levere, men på samme tid føler man at det er balanceret nok til at man kan anvende dette headset til andre ting end gaming og action film. Jeg vil sågar strække det så vidt og postulere at der for mit vedkommende var muligt at lytte til klassisk musik og nyde den, idet diskant og mellemtone ikke bliver ædt op af de dybe toner.

Dermed er BlasterX H7 TE et ganske fornuftigt bud på et all-around headset. Lyden er meget klar og veldetaljeret og man oplever tit at man hører lyde man ellers ikke ville kunne ligge mærke til i et billigere eller for at sige dårligere headset. FullSpectrum driverne på 50mm er også i stand til at spille temmelig højt, men uden at jeg skal anbefale at man gør dette længere tid ad gangen for det vil med sikkerhed resultere i øreskader.

Mikrofon

Værende et kommunikationsværktøj så må man ikke glemme vigtigheden af en god mikrofon i et gaming headset. Først og fremmest synes jeg det er lækkert at mikrofonarmen er så fleksibel som den er, idet det tit kan være svært at placere mikrofonen lige der hvor man har lyst.

Lydmæssigt synes jeg ikke at BlasterX H7 TE mikrofonen imponerede besynderligt, om end den performede ganske tilfredsstillende og min stemme lød hverken elektronisk eller metallisk i alt for høj grad. Det jeg dog synes den overraskede mig på var, hvor lidt støj den sendte igennem til modtager, som ikke skulle være der. Andre headsets har i højere grad en tendens til at overføre al min button mashing på mit mekaniske tastatur over til mine holdkammerater. Dermed ikke sagt at BlasterX H7 TE ikke gør dette overhovedet, men i tilpas mindre grad til at jeg vil pointere det, da det kan betyde at andre støjende elementer også vil blive screenet ude.

Software

Hvis man skal anvende BlasterX H7 TE på en PC, så er det muligt at installere BlasterX Acoustic Engine Pro softwaren, som man kan bruge til at tilpasse lyden med i alle mulige leder og kanter. Man kan eksempelvis styre graden af surround, således at man får den mængde af indlevelse som man selv ønsker. Faktisk er det også sådan at, idet vores ører er forskellig form og størrelse, så vil denne indstilling også kunne bruges til nemmere at ramme det sweet-spot, som man selv får det bedst med.

Derudover er man i stand til at justere andre elementer for at gøre spilleoplevelsen bedre. Eller man kan vælge at slukke for disse enhancements til når man skal lytte til musik i stedet for at spille. Alt sammen muligt at gemme som profil, så man har sine indstillinger gemt til forskellige formål. Man kan sågar gemme en indstilling på selve headsettet så man kan tage dette med sig til en PC, som ikke har softwaren installeret og det er rent faktisk en ret fed detalje, hvis man fx vil spille i en fritidsklub eller netcafe og bruge sit eget headset til formålet.

Gaming

Apropos profiler, så er det også muligt at anvende X-plus profiler, som er skræddersyet til enkelte spil, såsom Counter Strike: Global Offensive eller spilgenre, såsom RTS, racing osv. Disse profiler sammensætter lyden således at man fokuserer på de toner, der er vigtige i de enkelte spil. I Counter Strike er det eksempelvis uhyre vigtigt at høre ens modstanderes bevægelse og retning, hvilket også godt kan mærkes i BlasterX H7 TE og oplevelsen er nærmest at det er et helt andet spil.

Disse små tweaks er i og for sig mulige at indstille sig til på den ene eller anden led, men her har folkene bag Creative i samarbejde med professionelle gamere lavet nogle EQ forudindstillinger, der for dig betyder en fordel når du spiller mod andre på nettet.

Komfort

Jeg har længe ikke haft et mere behageligt headset siddende på hovedet. Det burde være dét egentlig, men det kræver naturligvis lidt flere ord. De bløde puder er betrukket med kunstlæder og en blød en af slagsen, som føles ret behagelig mod huden. Inde i ørebøfferne er der også rigeligt med både plads og luft til at selv mine større ører ikke føler sig klemt. Hovedbøjlen er fast men samtidigt fleksibel nok til at ens hoved efter kort tid glemmer at man har noget på hovedet. Jeg følte i hvert fald at jeg kunne game i lang tid uden at føle ubehag. Naturligvis gjorde kunstlæderet at ens ører og huden omkring følte lidt varme, men det var absolut ikke i nærheden af hvad jeg ellers har oplevet før.

Konklusion

Af et kablet headset at være synes jeg at BlasterX H7 TE er en smule pricey, men det er ikke hvad den skal have hængende over hovedet, selvom det er det første jeg får skrevet ned i konklusionen. Jeg synes blot jeg ville tage den eneste ting jeg har at anfægte dette headset for og få det ud af verden. Resten af elementerne for at der er tale om et godt gaming headset er nemlig på plads hele vejen rundt. BlasterX H7 TE byder på et højt niveau af komfort og en fantastisk lyd med god balance af alle lyd-niveauer. Man kan sågar nyde sin musik med det også mens man ikke spiller. Der er også en stærk software til, som gør brugeren i stand til at tilpasse forskellige lyde i diverse spilgenrer, således at man kan drage fordele af den klare og detaljerede lyd. Alt i alt et fantastisk godt gaming headset til både PC og ens diverse konsoller.

[checklist]

  • Komfort
  • Design
  • Tilslutningsmuligheder
  • Mangfoldig software

[/checklist]
[badlist]

  • Prisen

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 999,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Selvom Creative med deres BlasterX serie af produkter er begyndt at bevæge sig ind på adskillige produktområder indenfor gaming og dét sågar med gode resultater, så er de et brand, som mange af os bedst af alt kender for god lyd. Nu er de...Test: Creative BlasterX H7 Tournament Edition gaming headset