mandag, november 25, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: Buffalo MicroStation SSD 32GB

Anmeldelse: Buffalo MicroStation SSD 32GB

Så er det igen tid til at kigge på et produkt fra Buffalo, en virksomhed der har specialiseret sig indenfor ”storage”, dvs. både eksterne drev, eksterne harddiske, NAS løsninger og meget andet.

Denne gang har vi modtaget Buffalo MicroStation SSD 32GB, og som navnet antyder, er der tale om en SSD disk, og en ekstern en af slagsen endda. SSD teknologien er kendt for den høje hastighed og god holdbarhed, da der er tale om flashhukommelse, og ikke en traditionel harddisk med dele der bevæger sig.

Hastigheden får man ikke særlig meget glæde af, da den tilsluttes via USB 2.0, men den er meget kompakt og hvis den kan tåle nogle tæsk, så er idéen måske ikke helt dum – lad os se hvad Buffalo MicroStation SSD 32GB kan byde på.

Hvad er der i æsken?
Buffalo MicroStation SSD 32GB leveres i den traditionelle røde emballage som går igen ved de fleste af Buffalo’s produkter.

Som jeg nævnte tidligere, så er selve SSD disken utrolig lille, fylder nogenlunde det samme som en 10-pak cigaretter, og vejet nogenlunde det samme – kun 62 gram!

I æsken er der også en lille manual, USB kabel og et USB forlængerkabel – hverken mere eller mindre end man har brug for.

Design
Buffalo MicroStation SSD 32GB er som tidligere nævnt ret kompakt, og selve toppen er udført i den, efterhånden, traditionelle sorte piano lak, mens sider og bund er i mat sort plast.

Da vægten er meget lav, så mister man lidt af kvalitetsfornemmelsen, men materialerne virker dog til at være fornuftige, uden jeg dog ville smide den på gulvet og forvente at intet hændte.

Designet er meget enkelt, der er ét USB stik som bruges ved tilslutning til PC’en, samt én enkelt blå diode der indikere om der er aktivitet eller ej – less is more synes at have været nøgleordene.

Funktionalitet
Buffalo MicroStation SSD 32GB er jo ret beset ”bare” en ekstern harddisk med en forholdsvis begrænset kapacitet, 32GB kommer du ikke langt med i dag.

Det man skal huske på, det er at Buffalo MicroStation SSD 32GB er udstyret med et SSD drev, i stedet for en traditionel harddisk. Dette betyder bl.a. højere hastighed, som man dog ikke får specielt meget glæde af via USB. Derudover så bruger en SSD disk lidt mindre strøm, så du behøver ingen ekstern strømforsyning, og slutteligt så siger den ikke en lyd – da der er tale om flashhukommelse er der nemlig ingen bevægelige dele i disken.

Det er jo som sådan nogle ganske glimrende argumenter for at vælge en SSD disk, men omvendt så må du nøjes med 32GB hukommelse, og det er ikke meget i dag hvor standarden for eksterne 2,5” harddiske nærmer sig ca. 500GB, og ikke mindst er prisen ret høj, knap 1000,- for 32GB.

Måske sidder du og spørger dig selv hvorfor man nogensinde skulle vælge en ekstern SSD disk, og jeg har det lidt på samme måde. Men alligevel kan jeg godt se det smarte i at den er enormt kompakt, ikke siger en lyd og bruger meget lidt strøm, og det er der helt sikkert mange andre der også godt kan se idéen i.

På Buffalo MicroStation SSD 32GB ligger der præinstalleret en række applikationer, bl.a. en TurboUSB applikation der går ind og optimere overførselshastigheden via USB, samt applikationer til Backup (Memeo AutoSync) og et program der bruges til formatering af disken. Ydermere er der også en applikation der gør det muligt at kryptere hele, eller dele, af diskens indhold (SecureLockMobile)

Samlet set en fornuftig softwarepakke, med fine applikationer der nemt kan bruges i det daglige.

Benchmark
Selvom Buffalo MicroStation SSD 32GB er med SSD disk og ikke en traditionel harddisk, må man desværre ikke forvente den helt store forbedring mht. læse/skrivehastighed, da det er USB 2.0 tilslutningen der sætter begrænsningerne.

Det skal dog ikke afholde os fra at bechmarke Buffalo MicroStation SSD 32GB, og denne gang har vi benyttet Memorex Essential Traveldrive 250GB som reference, en helt alm. 2,5” ekstern USB 2.0 harddisk med en disk der kører med 5400RPM.

 

Selvom jeg ikke havde forventet den store forøgelse i læse/skrivehastigheden, så overrasker Buffalo MicroStation SSD 32GB faktisk positivt, da den eksempelvis ofte opnår en læse/skrivehastighed der er 8MB/sek højere end den traditionelle 2,5” harddisk.

Det giver et ekstra argument for at vælge SSD løsningen, at du rent faktisk får en rimelig kvik disk, når der skal laves backup af arbejdspc’en.

Konklusion
Buffalo MicroStation SSD 32GB har rent faktisk overrasket mig positivt, bl.a. har vi en god læse/skrivehastighed og det faktum at disken ikke siger en lyd tiltaler mig meget. Den medfølgende softwarepakke er også ganske glimrende, og er af den slags kan man bruge til noget.

Det kræver naturligvis stærke argumenter når der skal ofres 1000,- på en ekstern disk, når der kun er 32GB kapacitet, men Buffalo forsøger ihærdigt at overbevise brugeren. Bl.a. er hastigheden god, støjen er ikke eksisterende, og så bruger den meget lidt strøm, og netop dette faktum er interessant for alle der bruger den sammen med en notebook, hvor man ønsker så lang en batteritid som muligt.

Javist, prisen er høj – og kapaciteten lav, men du får altså også en disk som har nogle helt unikke features, og når SSD diskene opnår en større udbredelse vil prisen falde tilsvarende, og så er den pludselig meget interessant.

+
Hastighed
Størrelse
Ingen støj
Lavt strømforbrug


Pris
Kapacitet
Finishen kunne være bedre

Karakter
60 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 999,-
Set til 866,-

Klik her for at finde den bedste pris på Buffalo MicroStation SSD 32GB

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Buffalo Technology

Noel Christensen
Noel Christensenhttp://www.eReviews.dk
Noel Christensen - Redaktør på eReviews.dk.
Annonce

2 KOMMENTARER

  1. Hej Ole,

    Jeg er enig i din betragtning, der er masser af alternativer på markedet, hvor pris og kapacitet hænger bedre sammen.

    Jeg er dog også af den overbevisning at SSD markedet nok skal blive et reelt alternativ til den traditionelle harddisk.

    Med Venlig Hilsen,

    Noel Christensen
    eReviews.dk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Test: DJI Neo drone

Test: Logitech Ergo M575S

Test: Logitech MX Ergo S

Reklame

Seneste kommentarer