mandag, november 25, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: SteelSeries Apex Gaming Keyboard

Anmeldelse: SteelSeries Apex Gaming Keyboard

steelseries-apex

Med SteelSeries Apex mener den verdenskendte danske producent at de har fat i den lange ende når det kommer til det gaming udstyr som størstedelen af målgruppen er interesseret i. Dette produkt byder nemlig på personalisering med lys og profiler af en tidligere generisk produktkategori, tastaturet.

Hvad er der i kassen?

Man finder kun det mest nødvendige i kassen med SteelSeries Apex, hvor der foruden tastaturet kun befinder sig en manual og gummifødder, der er større end dem der allerede er sat på.

steelseries-apex-side

Design og funktionalitet

Udseende og udførsel

SteelSeries Apex har mange designmæssige finurligheder i forhold til andre tastaturer at det nærmest er svært at vide, hvor man skal starte. Det er tidligere set at tasterne på et tastatur lyser op og endda i forskellige farver og lysstyrker, men SteelSeries Apex lader dig vælge mellem 16,8 millioner farver i fem forskellige zoner, hvilket giver mere end en billion farvekombinationer, om end ikke alle er synlige for det blotte øje. Ellers er overfladen på SteelSeries Apex mat sort og designet er kileformet. Kileformen gør at det skiller sig en smule ud fra mængden og virker egentlig ret lækkert. Sammen med den korrekte farvekombination kan man nemt få SteelSeries Apex til at se elegant ud og ikke nødvendigvis ose af gaming passion. Knapperne på tastaturet virker en smule tætte og uden særlig meget luft mellem dem. Derudover er overfladen af knapperne helt flad så fingrerne hviler på toppen modsat eksempelvis Razer BlackWidow, hvor de buer indad. Det kræver en smule tilvænning at skrive på SteelSeries Apex, hvis man kommer fra et mekanisk tastatur med meget luft mellem knapperne, men herefter er det ikke længere noget man bliver påvirket af. Til trods for det lille mellemrum mellem tasterne fylder SteelSeries Apex meget mere end et almindeligt tastatur, hvilket især gør sig gældende i bredden. Den er udstyret med to rækker af makrotaster i venstre side og en række af medietaster i højre, som gør at den skubber til de andre ting på skrivebordet skulle man have nogen. Mellemrumstasten er dybere end de andre knapper og selvom det virker atypisk at kigge på er det faktisk rart når man skal skrive at tommelfingeren har et større område hvorpå denne kan hvile. Den eneste knap på SteelSeries Apex vi havde problemer med, var faktisk backspace (slet), hvilket ikke var fordi den var placeret forkert eller svær at trykke på, men simpelthen fordi den knirkede relativt ofte når man gjorde. Selv efter længere tids brug så det ikke ud til at være noget der ville holde op. Det ødelægger det i forvejen vaklende kvalitetsindtryk af SteelSeries Apex. Kvalitetsindtrykket er nedsat af flere årsager. Blandt andet fordi når man pakker SteelSeries Apex op ligger man mærke til at der er et hul igennem ned til skrivebordet umiddelbart under mellemrumstasten. Det er ikke noget der er mærkbart, men når man har opdaget det så undrer man sig over at det ikke er placeret et sted der ikke nødvendigvis er synligt for brugeren. Formålet med hullet er sikkert (uden at vi ved det) at lede væske ud af tastaturet hurtigere, skulle man være så uheldig at spilde kaffe/cola. Derudover virker materialerne og selve tastaturet billige og når man trykker diverse steder (altså ikke mens man skriver) så bøjer tastaturet og afgiver knirkende lyde.

Arbejdsområdet og funktionerne

De fem farvezoner, hvoraf den ene zone blot lyser logoet og siderne op, på SteelSeries Apex er fordelt således at man har isoleret de arealer man benytter sammen. Det vil sige bogstaverne kan farves forskelligt fra makro-knapperne eller numpadden og piltasterne. Dette kan eksempelvis være en fordel i spil, der anvender mange forskellige taster og man så hurtigt kan orientere sig på tastaturet med farveinddelingerne. Sammen med SteelSeries engine software, som i øvrigt er kompatibel med både Windows og Mac, kan man hurtigt tilpasse sit SteelSeries Apex tastatur både med hensyn til lys, men også taster og makroer, som vi kommer nærmere ind på lidt senere. De forskellige profiler er der fire af og de er tildelt, hver deres knap i øverste venstre hjørne af SteelSeries Apex tastaturet og skiftet mellem disse er hurtigt og flydende. Med softwaren kan man også indstille lysstyrken på tasterne i otte niveauer, hvilket vi føler er en god feature, da det ikke er alle, som ønsker at deres tastatur skal lyse alt for meget op i mørke. Den højeste lysstyrke kunne dog godt have været en smule skarpere for dem der virkelig vil have et iøjefaldende tastatur for deres besøgende.

I venstre side og i toppen af SteelSeries Apex finder man dedikerede makro-knapper, som man kan anvende til forskellige tastekombinationer i sine spil. Takket være SteelSeries engine softwaren er det også muligt at omdanne de ganske almindelige knapper til makroer, skulle man have lyst til det, idet man jo har de fire profilknapper til at skifte mellem og dermed sikre at man har en profil, hvor knapperne er uberørte og kun har deres standardfunktion. Der er 22 makro-knapper, som altså hver især kan anvendes på de fire lag og SteelSeries Apex giver altså 88 makro-knapper, som er mere end rigeligt for de fleste gamere og spil. Den øverste række af makroer er hævet en smule over F-knapperne,  hvilket ikke er noget man nødvendigvis ligger mærke til ved at kigge på tastaturet, men det kan sagtens mærkes og det gør dem faktisk en smule nemmere at identificere uden at skulle kigge ned. Dette er altid en fordel når man gamer og kampen er så intens man ville tabe nærmest blot ved at kigge væk i et splitsekund.

Ligesom det efterhånden er blevet trenden er SteelSeries Apex udstyret med en USB-hub så man nemt kan tilslutte andre enheder direkte til tastaturet, men det betyder også at selve tastaturet kræver to USB-porte fra din computer. Den ekstra USB-tilslutning kan naturligvis også være nødvendig grundet belysningen og SteelSeries’ Anti-ghosting, som på SteelSeries Apex gør det muligt samtidigt at trykke 6 knapper uden at låse tastaturet. Anti-ghosting er vigtigt for nogle gamere, men det bør også nævnes at denne kun er aktiv i udvalgte zoner på tastaturet. Heldigvis har SteelSeries grundet deres mangeårige erfaring indenfor gaming styr på, hvilke zoner der er de mest anvendte i spil. Denne erfaring er sikkert også, hvad der har gjort at man ikke kun har placeret en forhøjning på de traditionelle F og J knapper til dem der kan blindskrift, men også på W, så man hurtigt kan vende tilbage til WASD.

steelseries-apex-usb

Softwaren

Det fysiske i SteelSeries Apex har vi nu kigget en del på og noget af det lover godt, mens der, som altid, er ting man vil kunne sætte fingeren på. Heldigvis er der ikke meget af sidstnævnte, men det, som mange vil finde som værende mindst ligeså vigtigt er den software-løsning, som producenten tilbyder. I form af SteelSeries Engine forbinder man sit SteelSeries Apex til sin computer og sine spil. Kompatibel med både Windows og Mac bliver man tilbudt forskellige indstillingsmuligheder, hvoraf nogle har større betydning for ens helhedsoplevelse end andre. Vi har allerede nævnt, hvordan softwaren gør det muligt at benytte makroer og diverse profiler, men vi har med Razers Synapse system set, hvor vigtigt det kan være at denne software er stabil og virker fra det øjeblik man starter sin computer. Razer Synapse havde en tendens til at overskrive profiler når de var gemt mellem forskellige operativsystemer og havde endda problemer når man vækkede computeren fra dvaletilstand. SteelSeries Engine virker til at være mere stabil, men den er heller ikke koblet til skyen på samme måde og man kan derfor ikke benytte sine profiler andre steder end, hvor de er installeret. Man kan så diskutere, hvilke features man værdsætter mest, men i vores tilfælde er stabilitet vigtigst, så thumbs up til SteelSeries Engine.

http://media.ereviews.dk/#!album-92

Konklusion

Det er blandt andet med disse ting at SteelSeries beviser at deres udstyr er skræddersyet til gamere og det er disses behov, der først og fremmest er tilgodeset. Trods den store størrelse er SteelSeries Apex noget vi kan anbefale enhver gamer, for selvom kvalitetsindtrykket kunne have været bedre er der ingenting i vejen med funktionaliteten. Tværtimod virker SteelSeries Apex upåklageligt og det er lynende hurtigt at skifte mellem de forskellige profiler, uanset om man er på Windows eller Mac.

[checklist]

  • SteelSeries Engine
  • Mange lyskombinationer
  • Nemt tilgængelige makro-knapper
  • Design

[/checklist]
[badlist]

  • Kvalitetsfølelse (ikke at forveksle med kvalitet)
  • Fylder meget (i bredden i hvert fald)
  • Lysstyrke

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 700-800,-

Find forhandler og den bedste pris på SteelSeries Apex

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Test: DJI Neo drone

Test: Logitech Ergo M575S

Test: Logitech MX Ergo S

Reklame

Seneste kommentarer

Med SteelSeries Apex mener den verdenskendte danske producent at de har fat i den lange ende når det kommer til det gaming udstyr som størstedelen af målgruppen er interesseret i. Dette produkt byder nemlig på personalisering med lys og profiler af en tidligere generisk...Anmeldelse: SteelSeries Apex Gaming Keyboard